Omakotitalon laajennus - Pohjat valmiina

Säät sittenkin suosivat:

Kososen Petri kävi valmistelemassa laajennuksen lattialämmityksen. Lämmitysjärjestelmänä meillä on siis suoralla sähköllä toimiva lattialämmitys, ilmalämpöpumppu sekä takka, niistä aiempi kirjoitus täällä

NR-urakointi kävi tekemässä seuraavankin valun. Myönnän, että keskiviikkona kiinnosti poikkeuksellisesti vilkaista telkkarista sää ja sen pohjalta vähän jännitti, että näinköhän torstaiaamuna betoniautoa nähdään meidän tontilla. Säätutkan mukaan sade tulisi alkamaan vasta iltapäivällä, niin lattiavalu uskallettiin tehdä heti aamusta.

Hassun näköistä hommaa, kun isot miehet seisovat saappaat jalassa betonimössön keskellä kuin pikkupojat kuralammikossa konsanaan :) Luulen, että meidänkin perheestä tuonne olisi muutama apuri ollut mielellään menossa, jos olisivat olleet vielä tässä vaiheessa kotona.

Vaan tasainen siitä tuli! Ja edelleenkin oli poutaa...

Jännä, miten silmät valehtelevat ja ovat joka päivä eri mieltä siitä, onko laajennus iso vai pieni. Kun sokkelin karsina näytti mielestäni pieneltä, nyt taas tuntuu siltä, että melko isohan tästä uudesta osasta tulee. Keskimäärin toivottavasti siis sopiva ;)

Ja tulihan se sade sieltä... Lattiavalun päällä ei ole korkeakiiltopinnoite vaan mukava, useamman senttimetrin paksuinen, vesikerros. Tuntuu siltä, että tuo ei voi tehdä hyvää lattiavalulle ja mieli tekisi lähteä tuota vettä lappamaan jollain äyskärillä siitä pois. Saisi kyllä jokusen hetken äyskäröidä, joten antaa olla. Eiköhän Jani huomenna tee asialle jotakin (tai kerro, mitä meidän olisi asialle jo pitänyt tehdä).

Seuraavana rungon tekoon:

Tässä makaavat liki kaikki rungon materiaalit. Olen kyllä tosi huono arvioimaan lautatavaran määrää, pelkästään ensimmäisen pressun alla on liki kilometrin verran ulkovuorilautaa! Mielestäni tässä voi olla vain sellainen määrä, jolla pääsee nipinnapin alkuun. Autotallissa on valmiina suojassa ikkunat ja kattotuolithan ovat odotelleet jo jonkin aikaa talon seinustalla.

Huomisesta lähtien näistä romppeista nousee laajennus!