Omakotitalon laajennus - runkoa ja kattotuoleja

"Kato, tuol on samanlainen teltta ku torilla, saaks sieltä possoja?" 

Lattiavalujen kuivuttua laajennuksen ympärille nousi telineet ja pihalle ilmeistyi tämä suuret toiveet possoista ja lihapiirakoista herättänyt katos sirkkeliä varten. Kattotiiletkin toimitettiin tontille, nyt pihamaalta löytyy kaikki runkoon tarvittavat materiaalit. On täällä kyllä melko täyden oloistakin. Että ihan hyvä, että ne huolella vaalitut puksipuut siirsin ruukkuihin tuosta pation edestä.

Tämän kuvan lähetin Antille työreissulle Koreaan viime viikolla. Tässä vaiheessa on jännää olla pois kotoa muutamakin vuorokausi, sillä laajennus muuttuu nyt koko ajan näkyvästi. Samalla tuli myös vastattua kysymykseen "minkä verran teette itse?" - ei, emme tee rungosta mitään itse, sillä viime viikon Antti oli Koreassa ja tällä hetkellä Thaimaassa. 

Aikamoiselta tolppa- ja telineviidakolta näytti tässä kohtaa. Parkouriin hurahtaneen esikoisen unelma, joskin tälle temppuradalle on pääsy evätty. Riitti jo, että hän kaverinsa kanssa oli keksinyt talon vierustalla nojaavien kattotuolien olevan kiva leikkipaikka...

Kuvassa näkyvä ulko-ovi jää paikoilleen, mutta kaksi ikkunaa ja ympäröivä seinä kaatuvat jossain kohtaa. Nyt kattoa on purettu tieltä sen verran, että talitinttiperhe on päässyt suunnittelemaan ja osin ilmeisesti toteuttamaankin omaa visiotaan laajennuksesta. Ruokapöydän ääressä istuessani kuuntelen tässä samalla nokan koputusta ja muistelen kauhulla sitä kattoremonttia, mihin mökillä jouduttiin vajaan kymmenen vuotta sitten.

Talitiaiset olivat jostakin rakosesta päässeet tekemään pesän katon villoihin. Hajun perusteella löysimme pesän muumioituneine tintteineen. Jäi sukukahvit toisella kesäpaikalla väliin ja alkoi sisäkaton ja villojen purku. Ei kiitos sitä showta tänne!

Jälleen saatiin uudenlainen härveli pihalle jätkien ihmeteltäväksi, kun Suoknuutin auto kävi auttamassa kattotuolit paikoilleen. Näky oli komea parin korttelinkin päästä: näytti vähintään hullunkuriselle, ihan kuin yksinäinen kattotuoli olisi leijaillut ilmassa, kun kävelimme leikkipuistosta kotiin. 

Ensimmäiset pakkaset tekivät vähän lisää vaikeuskerrointa kattohommiin, pihalla oli paikoittain tosi liukasta. Kattotuolit tuli silti paikalleen ja ollaan siinä vaiheessa missä pitääkin. Eipä taida ammattilaisia paljon tällaiset asiat häiritä.