Omakotitalon laajennus - Ruokapöytä pahassa paikassa

Mihin ruokapöytä saadaan mahtumaan, kun kulku laajennukseen tulee tapahtumaan nykyisen ruokailutilan kautta

Ennen ensimmäistäkään kuvaa seuraa ylistyslaulu saarekkeelle. Talossa tarvitsee olla paikka, johon voi laskea käsistään avaimet ja puhelimet, keittiössä ei voi koskaan olla liikaa säilytystilaa ja työtasotkin ovat luksusta. Tältä se näyttää normaalisti:

Saarekkeen ääressä syödään aamupalat, tämän ääreen vieraat istuvat ensimmäisenä ja tämä rajaa keittiön sotkut olohuoneesta (olohuoneen sotkuista). Saarekkeelta löytyy itkuhälärit, korista päivittäiset lääkkeet, kyniä ja ksylitolia.

Taustan olen maalannut magneettimaalilla, joten kaikki tärkeät ja muistettavat asiatkin ovat tässä. Mainitsinko jo neljä pistoketta, jossa saa ladattua koneet ja pädit ja muut härpäkkeet. Tuli jo ilmeisen selväksi, että I just love this ja en suostu millään uskomaan, että saareke on tai oli purku-uhan alla laajennukseen kulkua mietittäessä. 

Todellisuus kuitenkin on se, että kulku laajennukseen tulee tapahtumaan tämän ruokapöydän kohdalta, jolloin ruokapöytä ei järkevästi pysty olla tällä paikalla. Sitäpaitse kuvan pöytä on meillä "päivähoidossa" ja oikea omistaja on sitä myymässä, vink vink, hintaan 50€ ja viinipullo. Lupaan välittää mahdolliset ostotarjoukset eteenpäin :)

Tästä on väännetty jos jonkinlaista ideaa, mutta nyt tuntuu löytyneen ensimmäinen käyttökelpoinen. Lyhykäisyydessään ajattelimme, että puramme saarekkeen ylätason ja vaihdamme tähän niin ison pöytälevyn, että nykyinen saareke säilyy ja sama pinta jatkuu ruokapöytänä olohuoneeseen (kuvassa vasemmalle) päin. Jos keittiö on sanonnan mukaan kodin sydän, niin ainakin ruokapöytämme on silloin aivan keskellä torppaa!

Ja nämä isot vetolaatikot säilyvät siten käytössä:

Menetämme tämän näkymän, mutta keksimme näille maailman parhaille baarijakkaroille kyllä uuden paikan:

Jos kerran olohuoneen suuntaan on hyvin tilaa käytettävissä, niin antaa minun puolestani mennä vain tämän ei-ehkä-niin-tyypillisen idean kanssa! Sohvaa pystymme siirtämään pois ruokapöydän tieltä helposti ainakin metrin verran ilman että se näyttää typerältä toisesta suunnasta. 

Aika näyttää, mitä nykyisen ruokapöydän paikalle keksimme. Fysiikan lakien mukaan tyhjiöllä on taipumus täyttyä ja systeemissä epäjärjestys kasvaa, joten tuskin tuokaan kohta kodissamme tulee autioksi jäämään...

Vai miten sinä ratkaisisit ruokapöytädilemmamme? Hyviä, luovia ja hullujakin ehdotuksia otetaan edelleen vastaan!