Omakotitalon laajennus - Sisätöitä: seinien levytys

Ulkopuolisen ei tarvitse yrittääkään ymmärtää, mutta meille tämän näkymän katselu on lähes yhtä koukuttavaa, kuin akvaarion tai takkatulen tuijottelu. Yleensä näiden ikkunoiden sälekaihtimet on kiinni (ei ehkä tarvitse selittää miksi...), mutta kun rakentajat ovat tauolla, tekee mieli avata verhot ja tutkailla, mitä muutoksia laajennukseen on tullut. 

Tässä sama näkymä toiselta puolelta kuvattuna. Ikkunoiden yläpuolella on massiivinen palkki, jotta tähän kohtaan voidaan tehdä ikkunoiden levyinen oviaukko ilman keskitolppaa. Ovi tähän on jo alustavasti tilattu Joroisten Taiteovi Oy:ltä, tällä viikolla pitäisi vielä tulla postiin kuvat ja tarkat mitat ovesta hyväksyttäväksi.

Tulevan oviaukon yläpuolella roikkuu ilmalämpöpumpun piuhoja. Nyt rakennusvaiheessa ne oli mahdollista piilottaa helposti rakenteisiin. Alunperin meille piti tulla Panasonicin pumppu, mutta pumpun merkki onkin lennosta vaihtunut Fujitsuun. Tarkempi malli selvinnee minulle myöhemmin, Antti hoiti nimittäin tämän asian.

Katossa ja seinissä risteilee hämähäkinseitin tavoin piuhaa ja putkea jos johonkin suuntaan. On hyvin käynyt selväksi, että kaikkien urakkaan osallistuvien on kätevää olla oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Kuulemma katon puhallusvillat pörhelletään paikalleen ensi tiistaina ja loput sähköt on varmasti miellyttävämpää hoitaa ennen sitä. Uskon.

Vaikka Ikean sivujen selaaminen olikin toiselle meistä melkoinen ponnistus (kts. tämän teksti loppu), niin onpa vain hyvä, että PAX-vaatesäilytysjärjestelmä on valmiiksi suunnitteluohjelmalla väännettynä. Näin tiedettiin mihin kohtaa seinää sähkökaappi kannattaa sijoittaa, jotta se jää vaatekomeron sisään piiloon. Plussaa sekin, että sähkökaapin saa vielä auki, ettei se osu mittojen puolesta juuri vaatekaapin runkojen keskelle tai muuten hankalaan paikkaan. Täällä se on koneella toisella välilehdellä auki koko ajan, nimittäin Ikean ostoskori. Tällä hetkellä kevyet 56 tuotetta. Apua. Lukua selittänee se, että jokainen vaatekaappien hyllykin on tuossa omana tuotteenaan.

Yllä olevasta kuvasta näkyy myös hyvin seinien rakentamisen vaiheet. Sähkökaapin paikan yläpuolella on pinnassa vielä muovit, kaapin paikan alla villat ja päätyseinä puolestaan on jo levytetty. Villaa on siis sekä muovien alla, että ohuempi kerros muovien päällä. 

Suurin osa seinäpinnasta odottaa enää paklausta ja maali- tai tapettihommia, jee! Tänään viimeksi todettiin, että hyödynnämme "ammattiapua" myös näissä maalauksissa ja tapetoinneissa. Tuleepahan tehtyä kerralla oikein. Tarina kertoo myös seinistä, joissa tapetti on liimattu suoraan näiden kipsilevyjen päälle, mutta ei siitä sen enempää...

Ps...

Kirjoitin aiemmin tekstin ruokapöytädilemmastamme. Ongelma periaatetasolla ratkesi, eli muokkaamme saarekkeesta ruokapäydän, sopivat tuolitkin sille pöytäkorkeudelle (91 cm) on jo löytynyt valmiina. Vähän meinaa olla silti ojasta allikkoon -tilanne, sillä 161x185 kokoista ja noin 4 cm paksua pöytälevyä ei näytä kävelevän vastaan. Muutama kysely puusepille tämän tiimoilta on jo lähtenyt, mutta tilanne on edelleen auki. Hyviä ehdotuksia siis otetaan vastaan, mistä keittiön muiden tasojen kanssa samaa ilmettä noudattava pöytälevy tähän tempaistaan! Eikä sillä että kiire olisi, mutta kovin olisi kiva, että levy olisi täällä 25.1.