Remonttihommia - Saarekkeesta ruokapöydäksi 1/2

Laajennusremontti etenee ja on aika valmistautua väliseinän puhkaisuun

...Se puolestaan tarkoittaa ruokapöydästä eroon pääsemistä ja uuden ratkaisun rakentamista.

Lähtötilanne

Tämä näkymä oli lähtötilanne (lisää luettavissa täältä). Ukki saapui eilen työmatkalta suoraan meille auttamaan saarekkeen purkamisessa. Jetlageista viis, heti aamusta hommiin:

Saarekkeen sisällä risteili sähköjä enemmänkin. Näitä pohdittiin ja mietittiin pitkään, että pitäisikö nämä jotenkin säilyttää, ja jos kyllä, niin miten se käytännössä tehtäisiin. Päädyttiin siihen kuitenkin, että pistorasioita talossa on yllin kyllin ja ruokapöytä ei ehkä näyttäisi niin ruokapöydältä, jos siihen jätettäisiin puhelimien latauspaikka tms. näkyviin. 

...Mutta jos sittenkin tulee tosiin ajatuksiin, niin johtojen päät on suljettu ja johdot kieputettu siististi saarekkeen alle piiloon. Eihän sitä koskaan tiedä, mitä remontteja täällä vielä joskus keksitään!

Ylätaso purettiin kokonaan ja sen levy hyötykäytetään apupöytänä. En halunnut sitä seinään kiinnitettäväksi, vaikka se seinän vieressä onkin. Nyt sen voi tarpeen tullen siirtää. Mallailimme sekä kapeampaa ylätasoa että leveämpää saarekkeen työtasoa apupöydäksi. 60 Senttiä oli liian syvä, tämä 36 cm (minkä ääressä nytkin tätä kirjoitan) riittää vallan mainiosti. Myynnissä on siis 4 cm paksu, 161x60cm tumman ruskea laminaattia oleva työtaso! Anyone?

Vanha ruokapöytä tuoleineen sai tänään uuden kodin, kyllä näyttää autiolta!

Tällä hetkellä täällä syödäänkin vuoroissa, pareittain. Ratkaisu on toki väliaikainen, muttei ollenkaan hassumpi. Tällä iltapalalla en setvinyt yhtäkään "Äitiii, toi potkii mua" "Niin mut ku toi tuijottaa mua" -riitaa. Virkistävää vaihtelua, myönnän!

Illalla vielä oikean väriset Osmo Colorit saarekkeen laatikoiden takalevyksi haetun koivuvanerin päälle ja homma on tältä päivältä paketissa. Huomiseksi aamuksi on luvassa kevyet 85 kg painava massiivikoivulevy uudeksi pöydäksi. Siitä ja käytetyistä materiaaleista ja niiden hankkimisesta lisää seuraavassa kirjoituksessa!