Sisämateriaaleja Värisilmästä

Haminan Värisilmä

Omakotitalomme laajennuksen varsinaiset rakennusmateriaalit rakentaja on toimittanut tontille puolestamme. Pintamateriaalien valinta ja hankinta puolestaan oli sovittu meidän vastuullemme. Oli helppoa kääntyä Haminan Värisilmän ja Sami Mankisen puoleen. Olemme ennenkin saaneet loistavaa palvelua liikkeestä, esimerkiksi silloin, kun talon ulkomaalia tarvittiin vuosia sitten lisää ja kerrassaan missään ei ollut tallessa oikeaa värisävyä...

Sovimme etukäteen, milloin menisimme tutustumaan materiaaleihin. Meitä auttamassa oli Samin lisäksi sisustuksen ammattilainen Noora Salonen. Minun, Antin ja vauvan kunnianhimoinen tavoite oli saada kerralla sovittua kaikki tapetit, maalien värisävyt, lattiat sekä seinälaatat, joten ammattilaisten apu oli todellakin tervetullutta.

Lattiamateriaali

Alkuperäinen ajatuksemme oli laittaa laajennuksen huoneisiin laminaatti ja telkkariaulaan laatta. Koska talossamme käytettyä laattaa ei enää valmisteta ja sitä ei enää ollut saatavilla, tutustuimmekin Samin ehdotuksesta vinyylilattiaan. Sen verran hyvältä tämä täysin veden kestävä ja miellyttävän tuntuinen lattiamateriaali vaikutti, että vessaa lukuunottamatta koko laajennusosaan tulee Ideo lukkoponttivinyyli. Perinteinen laminaatti olisi todennäköisesti telkkariaulassa kärsinyt jo parin leffaillan jälkeen korjaamattomissa olevat cokis-kosteusvauriot.

Seiniä valitsemassa

Seinät halusimme pitää mahdollisimman simppeleinä ja pysyä samoissa sävyissä, kuin talossa on valmiina. Suurin osa seinistä maalataan siksi valkoiseksi, muutama seinä harmaalla. Harmaan sävy on sama kuin olohuoneemme päätyseinässä. Maalien sävyt löytyivät talokirjasta, joten niiden kanssa ei mennyt aikaa arpoessa.

Lastenhuoneessa suuressa suosiossa on meillä ollut koko seinän peittävä liitutaulu. Isoveljen tulevaan huoneeseen luvattiin yksi seinä tällä mustalla liitutaulumaalilla. Lisäksi toivoin sekä isoveljen huoneeseen että Antin työhuoneeseen yhdet seinät tapetilla maalipintoja piristämään. 

Mustavalkoiseen teemaan ja samalla isoveljen toiveisiin sopiva tapetti löytyi Nooran avustuksella Boråstapeterin mallistosta. Pidän tosi paljon näistä leveistä raidoista ja nimenomaan vaakatasossa! En meinaa kysyä Janilta, kuinka paljon hän piti tästä vaakaraitaideastani ;) 

Yllä olevaa työhuoneen tapettia mietimme hetken kauemmin. Valinnan tekemistä helpotti liikkeessä oleva tapettirullan teline ja siitä sopivalla etäisyydellä olevat peilit. Peilien kautta katsottuna sai käsityksen siitä, miltä monta tapettivuotaa vierekkäin näyttäisi, eli millainen tapetoitu seinä tulisi todellisuudessa olemaan. 

Vessan materiaalit, virheistä oppineena

Talossamme on tällä hetkellä kaksi vessaa, laajennukseen tulee kolmas. Vaikkei talo vielä vanha olekaan, vessat olisivat jo sen pienen pintaremontin tarpeessa. Molemmissa on nimittäin tapetti sillä seinällä, jolla pyyhe roikkuu. Arvata saattaa, miltä tapetti molemmissa vessoissa näyttää pyyhkeen ympärillä, kun seinään väkisinkin roiskuu vesipisaroita pestyistä käsistä. Samaa virhettä emme halunneet laajennukseen, joten Sami näytti meille erilaisia laattavaihtoehtoja. 

Kaikkia seiniä emme halunneet laatalla. Puoliväliin korkeutta laatoitettu seinä ja loppu maalattuna taas tuo mieleen liiaksi lapsuuden kodin vessat ja sen tyylin, joten meille tulee nyt kaksi seinää lattiasta kattoon laatalla ja kaksi maalilla. Maalin sävy on väriltään sama harmaa, kuin telkkarihuoneessa, mutta maali itsessään on paremmin kulutusta kestävää, kuin mitä olohuoneissa tarvitaan. Laatan halusimme olevan saman tyylistä kuin kylpyhuoneessa ja toisessa vessassa. Hyvä valinta oli siksi Laattastudion Unitech Bianco kiiltävän valkoinen, 10x30cm seinälaatta. Lattiaksi toivoimme hyvin saman sävyisen, tumman harmaan, Jamaica-sarjan 10x10 cm olevan laatan, mikä meillä on muissakin kosteissa tiloissa. If it works, don't fix it!

Miltä lopputulos näyttää

Sisätyöt laajennuksessa ovat vielä osittain kesken, vaikka pitkä projekti onkin aivan loppusuoralla. Kun huoneet tulevat valmiiksi, tulee niistä blogiinkin esittelyt kuvineen ja tarkempine tuotetietoineen. Linkit valmiisiin huoneisiin ilmestyvät huoneiden ja blogiteksiten valmistumisen jälkeen tähän alle:

Isoveljen huone

Työhuone

Telkkariaula ja WC

Suuri kiitos Haminan Värisilmälle ystävällisestä ja asiantuntevasta avusta projektimme kanssa! Erityismaininta siitä, että kun keksin laajennusasioiden keskellä ruveta valitsemaan maaleja vauvaveljen huoneen remonttiin ja kun sittenkin halusin vaihtaa jo kertaalleen valitun värisävyn viikkoja tilauksen jälkeen, sain silti yhtä ystävällistä palvelua ja sen hetken mielentilaa vastaavat maalit autotalliimme odottamaan. Luulen, että pokkani riittää vielä soittamaan perään, että tuo isoveljen huoneen raitatapetti on niin kiva, että eiköhän vielä muuteta pienemmän pojan huonetta siten, että laitetaan sinnekin yksi seinä vaakaraitaa...