Tontilla tänään - Kattoa pään päälle

Onpahan tehty lumityöt laajennuksestakin!

Syyslomaviikko muistutti enemmän talvilomaviikkoa. Lapset olivat sanoin kuvaamattoman innoissaan stigamäestä, lumiukoista ja valtavasta "lumikasasta" pihallamme - siis siitä mutavuoresta, mikä laajennuksen alta kaivettiin ja minkä päällä lumikuorrotus näytti alkuperäiseen verrattuna kauniille... Rakentamisen kannalta tämä yllätystalvi ei ollut ihan niin mieluisa!

Viikonloppuna maalattiin autotallin suojissa 13 lautaa valmiiksi, jottein tarvitse katon rajassa jälkikäteen tikkailla keikkua niin paljon. Alkuviikosta rungon päälle alkoi hahmottua katto. Taas laajennus näyttää ihan erinäköiseltä ja tuntuu jälleen suuremmalta.

Uuden ja vanhan osan liitoskohta on katon osalta se laajennuksen haastavin kohta. Vielä tällä viikolla on suunnittelija käynyt yhdessä rakentajamme ja vastaavan kanssa paikan päällä katsomassa miten liitoskohta todella kannattaa tehdä. Nyt katolta on purettu tiilet tarvittavalta alueelta ja suunnitelmat ovat selvillä homman jatkamiseen.

Kattohommien antaessa odottaa itseään runkoon on jo alettu kiinnittää tuulensuojalevyjä. Näillä tulee nopeasti "valmiin näköistä" ja työmaata on todella kiva seurata tässä kohtaa. Hah, seurata kahvikuppi kädessä keittiön pöydän äärestä takkatulen lämmittäessä, kun ulkona oli tänään meillä kymmenen astetta pakkasta...

Katossa ladotaan seuraavaksi tiilet paikalleen, rimotus on jo valmiina. Hyvältä näyttää - jälleen kerran :)

Ilmalämpöpumppuasioiden tiimoilta J.H. Techin Jani Hosko poikkesi tänään. Hän heitti ohimennen idean ruokapöydän sijoittamisesta laajennuksen valmistutta. Hahmottelimme suttupaperille hetken tätä ideaa ja voi olla, että ongelmamme tuli ratkaistuksi! Siitä seuraava kirjoitus...