Tontilla tänään - Seiniä ja vähän sähköjäkin

Lempimaisemamme tänään kuvattuna: 

"Rymyolkkari" eli telkkariaula

Joko sitä itse on vain koko ajan malttamattomampi, tai sitten tunnelma laajennuksessa alkaa tiivistyä projektin loppua kohden. Vaikka oma osallistuminen on monen mittapuussa ollut meillä hyvin minimaalista, alkaa silti pieni stressin näköinen ja tietty kisaväsymys nostaa päätään laajennuksen kanssa. Olisipa jo valmis ja kaikki viimeisetkin asiat ratkaistuina!

Tänään on rakentajien lisäksi paikalla ollut sähkäri ja joku vieraan näköinen auto bongattiin poikien kanssa iltapäivästä, arvaisin, että putkimies. Puhelin ja varsinkin sähköposti on huutanut kiihtyvällä tahdilla tämän päivän, kun tiettyjä materiaalivalintoja on vielä pitänyt päättää. Tämä vääntämisen tunnelma tuntuu kulminoituvan pöytälevyasiassamme, siitä vuodatan varmasti vielä eräänlaisen mielensäpahoittajan postauksen erikseen. Joskin nyt lopulta asia ratkesi hienosti. Vielä kun ovitoimitukset varmistuisivat...

Antin työhuone

Viime viikonloppuna aloitettu sähköjen vetäminen tehtiin tänään loppuun. Työhuoneen kuvan ulkopuolelle jäävässä nurkassa on sähkökaapin paikka valmiina ja seiniin oli ilmestynyt punaisia ympyröitä (pistorasioiden paikkoja) sitten viime näkemän.

Isoveljen huone

Isoveljen huoneen viimeinenkin seinä sai tänään villat väliin, kun sähkötyöt olivat valmiina.

Isoveljen huoneen ja työhuoneen väliseinä
Näkymä Isoveljen huoneesta rymyolkkariin

Sisäkattojen vuoro tulee seinien jälkeen. Valkolakattu paneeli odottaa jo valmiina. Makuuhuoneissa on korotettu, viisto katto, rymyolkkarissa liitoskohdan takia tasainen sisäkatto. Tähän oviaukkoon tulee liukuovi, jonka kiskot tulevat tänne Isoveljen huoneen puolelle. Seinän toisella puolella rymyolkkarissa on nimittäin puolapuut!

Tässä sen näkee, kuinka kivaa on päästä suunnittelemaan alusta asti itse: nyt väliseinässä on sisään leivottuna rakenteet, joihin puolapuut on helppo kiinnittää. Ei tarvitse pelätä, että tulee koko kipsilevy alas, kun siinä nuoriso vähän vetää leukoja.

"Salaovi" laajennukseen

Tarkoituksella keskeneräisin kohta on se seinän pätkä, josta laajennukseen edelleen kuljetaan. Talomme on siis yhä täysin erillään laajennuksesta, kulkua sisäkautta ei ole. Lämpöhukan takia aukko on mahdollisimman pieni ja siksi laajennukseen pujotellaankin tästä pikkukolosesta. Styroksi vain sivuun ja peremmälle, tervetuloa!