Tontilla tänään - Sokkelilaudoituksen nousu ja tuho

Ja niin koitti kauan odotettu aamu... 

Olin jo henkisesti valmistautunut kirjoittamaan koululaisen opettajalle, että "pahoittelemme, että poikamme on myöhässä koulusta, mutta tänään tontillamme vierailee betoniauto ja sitä EI VAIN VOI jättää välistä." Auto kaartoi pihaan onneksi jo klo 7:30, joten komistusta ehdittiin tuijottaa tarpeeksi ja viestiä ei tarvittu. Varmaan ihan hyvä niin, en vielä tunne opettajaa niin hyvin, että tietäisin, olisiko tämä ollut hänenkin mielestä yksi pätevimmistä poissaolon syistä ;)

Kaikki valmiina betonia varten!
Sokkelin laudoitus ja raudoitus ylhäältä päin

 Aika monta miestyötuntia kului, että kaikki raudat ja muut palikat olivat paikallaan, mutta on helppo uskoa, että tämä tulee kestämään. Kuvissa "karsina" valmiina ja kuva vielä yksityiskohdista ylhäältä päin. Välissä on siis lämpöeriste ja raudoitukset, jotka suunnittelijamme kävi vielä hyväksymässä ennen betoniauton tuloa.

Melko massiiviselta näytti mönjä, jota auton kärsää pitkin puulaatikkoon johdettiin. Massiivinen oli myös näky etupihalta käsin, kun betoniauto oli kaikessa komeudessaan työn touhussa. Kesäinen pation purkaminen osoittautui jälleen oikeaksi ratkaisuksi, tontillemme pääseminen näillä isoilla autoilla olisi ollut muuten umpimahdotonta.

Pikainen keskustelu käytiin siitäkin, olisiko täytön voinut tehdä niin, että auto olisi ollut tarvittaessa etupihalla ja systeemit vedetty katon yli. Vaikka kuinka olisi laaja kotivakuutus ja vilpitön mieli, tämä vaihtoehto unohdettiin riskien takia ennen kuin se oli kunnolla edes ääneen sanottu. Ja onneksi vippaskonsteille ei nyt ollut tarvettakaan. Tarve puolestaan on tulevana kesänä (tai heti kun saadaan aikaiseksi) uudelle patiolle.

Ja jotenkin lohdutonta, että niin iso duuni kuin laudoituksien ja muiden juttujen kanssa olikin, nyt viikonlopun jälkeen kaikki vaivalla väkerretyt viritykset purettiin valun ympäriltä. Niinhän sen piti mennäkin, rakentaminen todella on sitä "likkoa ja koljata", kuten serkkuni lapset aikoinaan asian ilmaisi. Silti itseäni ehkä turhauttaisi, jos olisi itse ollut rikkomassa ja korjaamassa... Alla olevan kuvan tilanteessa oltiin tänään lounastauon pintaan.

Tontillamme kävi tänään myös LVI-suunnittelijamme katsomassa salaoja-asioita. Seuraavia juttuja ovat siis salaojien, vesijohtojen ja viemärien vetämiset. Sitten "karsina" täytetään ja päästään tekemään seuraava valu.

...Vauvaveljen ristiäispäivä lyötiin tänään lukkoon ja soitin kirkkoherranvirastoon. Pokkana sanoin, että ristiäiset pidetään kotona, kun virkailija tiedusteli pippaloiden pitopaikkaa. Että ei paineita aikataulun suhteen, mutta olisihan se vain mukavaa, että ainakaan uuden ja vanhan osan välissä oleva seinä ei olisi säpäleinä juhlissa...