Tontilla tänään - Tilannepäivitys

Näkymä ruokapöytämme äärestä: nyt ei enää katsota ulos vaan sisälle!

On pitänyt melko kiirettä, joskin se on ennemmin itsestään selvyys kuin yllätys perheemme elämänvaiheessa... Onneksi kuva puhuu enemmän kuin tuhat sanaa ja Pontin blogeissa on varattu runsaasti tilaa kuville, niin tämäkin päivitys tulee tehtyä!

Kattotiilet tuli paikalleen melko yhdennellätoista hetkellä. En ehtinyt niistä räpsäistä erikseen kuvaakaan. Kun tiilet aamulla laitettiin paikalleen, oli niiden päällä puolen päivän jälkeen jo hyvä kerros lunta. Talvi yllätti rakentajat, vai miten se nyt meni...

Rakennuksen sisällä on parin päivän ajan vedetty ilmanvaihtoputkia. Ihmettelin tietämättömyyttäni ääneen homman hitautta. Putket eristetään ja kaikin puolin askarrellaan tässä paikan päällä, joten siksi urakkaan kuluu helposti työpäiviä. Ymmärrän.

Seuraavia juttuja on jatkaa sisäpuolella tuulenohjauslevyjen laittoa, asentaa ikkunat paikalleen ja tehdä ulkovuori loppuun. Talomme on vaalean sininen ja ikkunanpokissa ym. on valkoista. Laajennukseenkin tulee tätä valkoista lautaa liki 500 metriä, joten päätimme lennosta tänään, että ostetaan sekin valmiiksi maalattuna. Autotalli pursuaa tavaraa ja aikakin on kortilla tässä kohtaa. Kun Antti on ensi viikolla työreissulla, en näe itseäni poikien kanssa maalaamassa puolta kilometriä lautoja tallissa. Onneksi ei tarvitse.

Ei tiedä itkeäkö vai nauraa välillä. Tällä hetkellä melkein kaikilla ovea koputtavilla on jonkinlaiset työhaalarit päällään. Pesutornimme hajosi (maailman paras hetki, kun vauva ei juuri muuta teekään kuin tuota pyykkiä!), joten ei auttanut kuin ostaa uusi. Tornin asentajat kävivät alkuviikosta. Rakentajiemme lisäksi tontilla kypärä päässä vierailee silloin tällöin vastaava mestari, niin myös tällä viikolla. Tänään ikkunaan koputti puolestaan vesilaitoksen mies. Mittarilla oli tullu tunnit (tässä 10 vuotta) täyteen. Voimmekin poikien kanssa alkaa pelata työukkobingoa, kolmen suoran saa helposti kasaan tällä menolla ;)

Torppa tunnelmavalaistuksessa