Tontilla tänään - Ulkovuorilaudoitusta

Sehän näyttää jo osalta taloa! 

Kuluneella viikolla sisätilojen on annettu kuivua rauhassa ja laajennuksessa on keskitytty ulkovuorilaudoitukseen. Laudat tilasimme valmiiksi maalattuna, joten pienessä ajassa rakennus näyttää ottaneen ison harppauksen kohti valmista kotia. Vaikkei juuri täysin samaa värisävyä ollut enää saatavilla, laajennus sulautuu erittäin hyvin vanhaan osaan. Ja vaikka värisävy olisikin sama, on talon maali ehtinyt olla paikallaan melkein kymmenen vuotta, jolloin väri pakostakin on haalistunut.

Autotallin puoleinen seinä on vielä tässä vaiheessa. Pressu on suojaamassa isoja ikkunoita.

Laajennuksen autokatoksen puoleisella seinustalla ei kulmia puutu! Kuvassa näkyvään kohtaan katoksen alle rakennetaan patio polkupyörien ym. säilytystä varten. Nurkka tulee tarvitsemaan kunnollisen valaistuksen, paikka on melkoisen pimeä tällä hetkellä.

Uuden ja vanhan osan liitoskohta näyttää todella siistiltä myös tästä kuvakulmasta. Tontilla silloin tällöin pyörähtävä vastaava mestarikin kävi vahvistamassa meille, että katon liittämiset on tehty erittäin hyvin. Hieno juttu! Ilmeisen kova väkertäminen niissä haastavissa kohdissa olikin, mutta mukava tietää, että homma on tehty viimisen päälle.

Tuosta pimeästä nurkasta laajennukseen kuljetaan tällä hetkellä sisälle. Kapeassa kohdassa on pelkästään villat ja ne pitää siirtää syrjään, jos sisälle mielii mennä. Lämpötila laajennuksessa on jotakin reilun viidentoista asteen luokkaa - tämän tiedämme, koska ulkolämpömittarimme jäi vähän vahingossa sille puolelle. Nyt on aamuisin arvottu lapsille päälle keliin sopivat ulkovaatteet, kerran on esikoinen kääntynyt kotiin koulumatkalta ja kysynyt, että miksi ihmeessä hänelle on tälle pakkaselle laitettu kumisaappaat...

Kohti sisätöitä

Eilen kävimme Värisilmässä pohtimassa sisämateriaaleja ja tänään on istuttu koneen ääressä kirjoittamassa tarjouspyyntöjä sisäovista ja selaamassa Ikean sivuja. Tapetit ja seinämaalit on valittuna ja lattiamateriaali selvillä. Niin myös vaatekaapit ja sohvat löytyivät melko kivuttomasti, kun kaksi isointa poikaa on mummolassa koristelemassa joulukuusta ja vauva nukkuu vaunuissa. Näistä kaikista lisää kirjoituksia myöhemmin.

Kokonaisaikataulu kiinnostaa meitä tässä vaiheessa kovasti. Alkuperäinen ajatus Finnairin mainosta mukaellen, "Jouluksi kotiin", ei aivan tule toteutumaan. Tässä kohtaa näyttää kuulemma siltä, että laajennus valmistuisi tammikuun lopuksi. Odotamme malttamattomina! 

Ps...

Isommat ovat edelleen mummolassa, vauva nukkuu edelleen ulkona ja koko tämän tekstin kirjoittamisen ajan myös Antti on nukkunut. Herätin hänet ja tiedustelin syytä tähän väsymykseen. Kuulemma Ikean sivujen selaaminen oli liian rankkaa. Mies.