Tontilla tänään - Villoja ja vesikouruja

Kato, vessassa on pehmonen seinä!

Viimeksi kirjoitin, että tontilla ramppaa jos jonkin näköistä autoa ja jos jonkin alan rakennusammattilaista. Sama meno on jatkunut. Viimeisimmät vierailijat toivat villat ja sadevesikourut.

En malta olla kertomatta, vaikkei tämä rakentamiseen liitykään, että kolmeveemme huusi innoissan "hiiappiauto tulee!". Mumisin vastaukseksi jotakin sen suuntaista, että en oikeasti tarkalleen tiedä, millainen se hiiappi on, että voihan tuo olla jokin muukin oikealta nimeltään. Kolmevee perustelemaan, että "no kato, tossahan se hiab lukee!". Näin sitä kuulkaa opitaan lukemaankin rakennusprojektin lomassa, motivaatio autojen suhteen on ainakin kohdallaan... 

Meininkihän on kelien kanssa ollut juuri sitä mitä se marraskuussa on. Siksi näitä kuvia on huvittavaa katsoa, kun välillä on lunta ja välillä ei ja sen mukaan näitä ei voi mitenkään laittaa aikajärjestykseen. Sain kuin sainkin siis kuvan myös uuden osan tiilikatosta, vaikka sitä hetken paksuhko lumikerros peittikin. 

Jo jokin aika sitten olen tipahtanut siitä kyydistä, että tietäisin, mitä milloinkin laajennuksessa tehdään ja minkä vaiheen kuuluisi seurata mitäkin. Monia vaiheita täällä tehdäänkin limittäin ja lomittain sen mukaan, milloin minkäkin vaiheen tekijät pääsevät paikalle ja milloin kukakin tarvitsee tilaa toimia ulkona ja kuka sisällä. 

Kattojen liitoskohdan tekeminen on ollut aikaa vievää. Kaikenlaista pujottamista ja ujuttamista ja varsinaista mosaiikkityötä! 

Sisäpuolella on edetty villojen ja rimotuksien kanssa. Katossa risteilevät ilmastointiputket ovat nyt piilossa ja homma on niiden osalta valmis.

Sisäpuolella kattoja peittävät nyt muovit ja rimat. Pikaisen tilannepäivityksen mukaan nyt parhaillaan jatkuu sisällä muovittaminen ja joko jo huomenna tai maanantaina ikkunoiden laitto. Sitten lattialämmöt laitetaan päälle, jotta sisätila pääsee kunnolla kuivumaan ja sillä välin työn alla on ulkovuori.

Katon muoto ja korkeus tulee tässä vaiheessa näkyviin (alin kuva). Aulassa on tasainen sisäkatto normikorkeudella ja makuu- ja työhuoneessa korotettu, viisto katto.

...Ja miten ihana koko laajennus onkaan, kun "Äiti, kato, tääl vessassa ja joka paikassa on näin pehmonen seinä!"

Seuraava kirjoitukseni tulee olemaan otsikolla Omakotitalon laajennus - budjetti, part 2. Olen vitkuttanut ja vitkuttanut sen kirjoittamista, arvatenkin siitä syystä, etten ollenkaan ole varma, haluanko kohdata sitä laskimen näytölle pitkän pluslaskurivin jälkeen ilmestyvää lukua. Ensi viikolla siis tarjolla (inho)realismia.