Elämä on odottamista

Perheellisten ihmisten elämä on yhtä suurta odotusta. Menemme elämänvaiheesta toiseen ja vuodesta toiseen niin, että odotamme aina seuraava vaihetta, joka johtaa seuraavaan, jota pääsemme odottamaan. Tarina alkaa tässäkin klassisesti niin, että mies tapaa naisen

* Hän odottaa, että saisi harrastaa naisen kanssa seksiä


Sitten kun pää on saatu auki, alkaa parisuhteen purppuranpunainen hurmoksellinen aika. Seksiä harrastetaan kaikissa paikoisssa ja kaikilla tavoilla. Tulee elämässä vaihe, jolloin odotetaan vain sitä, että tulee ilta ja saa ottaa vaatteet pois. Sitten kun koko Kama sutra on käyty läpi, tulee se viimein se hetki, että keksitään yksi uusi tapa sekstailla, jota ei ole kokeiltu.

* Aletaan odottaa, että tullaan raskaaksi

Joka kerta, kun lähetät pienet lähettiläät matkaan odotat, että ne pääsevät perille ja tekevät touchdownin. Siellä rouva kyykkii vessassa sen naurettavan tikun kanssa ja toivoo viivoja tai plussia tai mitä tahansa jumalan merkkiä siitä, että raskaus on saatu alulle. Seksi muuttuu tavoitehakuiseksi ja aikataulutetuksi puurtamiseksi. On kuin harrastus muuttuisi työksi. Kunnes tulee se aamuyön tunti, jolloin vessasta kuuluu iloinen parkaisu "Me ollaan raskaana!"

* Sitten aletaan odottaa vauvaa

Tämä vaihe sisältää omat pikku odotuksensa alkaen perhosensiivistä aina outojen mielihalujen kautta loppumetreille, jolloin odotetaan vain sitä, että odotus loppuu. Sitten paikalle saapuu kuningas/kuningatar.

* Sitten odotetaan, että hän nukkuu
* Odotetaan, että hän syö
* Odotetaan, että hän kakkii
* Odotetaan, että hän ryömii
* Odotetaan, että hän konttaa
* Odotetaan, että hän kävelee (tätä muuten ei sitten kannata odottaa, se lisää elämään yhdessä rykäyksessä vauhtia ja vaarallisia tilanteita yli odotusten - en uskonut, kun vaimo tästä varoitti aikoinaan)
* Odotetaan, että hän alkaa puhumaan (sama juttu, ei kannata odottaa. Etenkin naispuolisilla, kun pään saa kirjaimellisesti auki, niin se on kuin Pandoran lipas - sulkeminen on lähes mahdotonta)
* Odotetaan, että hän luopuu vaipoista
* Odotetaan, että hän luovuttaa osuutensa vanhempiensa sängystä pois, nukkuu omassa huoneessaan yöt ja palauttaa samalla avaimet vanhempiensa kadonneeseen seksielämään.

Lopulta lapsi on kasvanut niin isoksi, että aletaan odottaa jo isompien lasten juttuja.

* Odotetaan, että hän oppii ajamaan pyörällä
* Odotetaan, saako lapsi kavereita, vai jääkö hän yksin vanhempien "iloksi".
* Odotetaan, onko kasvatus onnistunut niin, ettei lasta tarvitse viedä terapiaan heti pienestä pitäen.

Kunnes koittaa aika laittaa lapsi kouluun ja harrastuksiin.Tässä vaiheessa monet luulevat, että odotukset ovat päättyneet, mutta todellisuudessa ollaan vasta puolessavälissä.

* Pienenä odotetaan lapsen kaverisynttäreiden loppumista - ne viimeiset minuutit muistavat kaikki vanhemmat...
* Odotetaan lasta harrastuksista. Satoja ja taas satoja kertoja selaillaan turhautuneena facebookia jonkin koulun urheilusalin parkkipaikalla muiden vanhempien kanssa. Aamuyön tunteina odotetaan bussia saapuvaksi pelireissulta, jotta saataisiin lapsi turnauksesta kotiin.
* Teini-ikäistä lasta odotellaan illasta toiseen kotiin saapuvaksi. Lähetetään viesti, lähetetään toinen viesti, soitetaan puhelu, soitetaan toinen puhelu. Lopulta lapsen saa jollain kosmisella viestimellä kiinni ja voi käydä itse nukkumaan.

Pikkuhiljaa lapsi alkaa näyttää sen verran aikuistumisen merkkejä, että aletaan odottaa, mitä hän tekee elämällään. Tulevat kouluvalinnat ja lapsi päättää, missä ja mitä hän meinaa opiskella. Lopulta lapset saavuttavat aikuisuuden ja aletaan vihdoin...

* odottaa, että he älyävät muuttaa kotona pois.

...jonka jälkeen odotetaan, että lapset tulisivat käymään
... toisivat lapsenlapsia

Eli tuo sama odotuksen kierre jatkaa jatkumistaan.

Hauskaa sunnuntaita kaikille!