Pitkää viikonloppua

Hyvää viikonlopun alkua ihmiset!


Vietän ansaittua pitkää viikonloppua ja torstaina ajoimme jo töiden jälkeen mummolaan. Mummolassa pikainen ruoka ja sitten Savonlinna-saliin kuuntelemaan Samuli Edelmannia. Katsoimme lipuista, että ne oli varattu jo huhtikuussa. Se kertonee eniten siitä, että lapsiperheessä suunnitelmat tehdään hyvissä ajoin, sillä liikkuvia osia on niin mahdottoman paljon.


- miten saa töistä vapaata niin, että molemmat aikuiset ovat yhtä aikaa vapaalla ja pääsevät samaan konserttiin.
- kuka vahtii lapsia, jotta sen lisäksi, että aikuiset ovat konsertissa, lapset eivät siellä ole.
- miten saadaan isot lapset koulusta pois niin, että heille ei tule oppimisvajetta. Tämän päivän koulussa, kun lapsillekin ylimääräiset lomat haetaan, eikä lapsia voi vetää opinahjosta noin vaan. Meidän aikaan koulussa oltiin vaan onnellisia, jos joku lapsi söi lounaansa kotona eikä ollut opettajan riesana.
- ja sen lisäksi muut matkaan liittyvät järjestelyt, kuten vaatteet, eväät, lelut, lääkkeet ja ja ja...


Kaiken kaikkiaan voi sanoa, että ihan huonon musiikin takia ei järjestelyjä viitsi edes aloittaa. Kun tarkemmin miettii, niin artisti voisi kiittää erikseen paikalle saapuneita lapsiperheitä, kun tietää, että he ovat vaivautuneet tekemään hänen musiikkinsa vuoksi kaiken sen ylimääräisen työn.


Hieman ovat asiat muuttuneet niistä ajoista, kun enemmän käytiin ulkona. Ennen konsertti tai keikka oli vain luonteva siirtymä ennen baariin menoa, mutta nyt kun konsertti oli puoli kymmenen aikaan ohi, niin ainoa ajatus oli päästä äkkiä kotiin ja nukkumaan. Pitkä työviikko oli vaatinut veronsa molemmilta. Ajatus baariin menosta tuntui enemmän puolihauskalta vitsiltä.


Tähän mennessä kuitenkin paras hetki tässä viikonlopussa oli aamulla, kun lapsi kuiskasi hiljaa, "isi, saanko mennä?" Ja kun annoin luvan, niin juniori kipitti pikkujaloillaan leikkimään olohuoneeseen mummon kanssa. Ja kerrankin - yöunet saivat aamusta kaivattua jatkoa. Näytti muuten elämä aika paljon valoisammalta parin tunnin jatkounien jälkeen. Nukkumista aamuisin voi melkein suositella! Mutta onhan ne ajat tässäkin suhteessa muuttuneet - jos ennen pääsi lapsista joskus aamulla eroon, niin se taisi johtaa johonkin ihan muuhun kuin kauniiden unien jatkoon...


Koska perjantai, niin hauskaa viikonloppua ihan jokaikiselle!