Pienten puolesta Pariisiin: Parin viikon treenipäiväkirja (ja kootut selitykset)

Tässä vaiheessa treenikautta Pariisin-pyöräilijät tekevät viikossa yhdessä yhden pitkän ja matasykkeisen harjoituksen eli kävelylenkin sunnuntaina sekä yhden tehoharjoituksen eli tunnin spinningin viikolla. Muuta yleistä ohjetta ei ole, mutta omaa valmentajaa tai personal traineria saa käyttää, jos haluaa.

Keväällä, kun saamme pyörät, poljetaan ja poljetaan, sillä kilometrejä pitää kertyä 2500 ennen lähtöä.

Kukaan joukkueen jäsenistä ei asu kovin lähellä, joten teen harjoitukset yleensä yksin. Tähän sattui nyt sellainen kaksiviikkoinen, jolloin pääsin muilta menoilta aika hyvin lähtemään. Seuraavan kaksiviikkoisen aikana on enemmän esteitä.

Mutta yritän päästä mahdollisimman pian ensilumenladulle, en nyt ehtinyt. Yritin eräänä iltana vihjailla asiasta sohvalla makaavalle voitelumestarille, mutta hänen mielestään viimetalviset luistot kelpaavat ekoille kierroksille ihan hyvin.

Torstai 8.11. Vapaapäivä töistä, mutta vetkuttelin liikkeellelähtöä. En ehtinyt valoisalla pyöräilemään, joten menin pimeällä kävelemään. Lenkki 2,5 h, josta 0,5 h paikallaan pysyen ja naapurinrouvan kanssa jutellen. Lopuksi katsomaan Mäntyharjun uutta tekojäärataa. On hieno!

Perjantai 9.11. Spinning peruttu. Sen sijaan pyöräilyä 45 km, piti mennä 50 km, mutta varpaita alkoi paleltaa, joten lopussa oikaisin. Vähän yli 2 h.

Lauantai 10.11. Aamuhölkkä (onko klo 10.30 aamu?), vajaa tunti, ehkä noin 8 km.

Sunnuntai 11.11. 10 h työpäivä koneen ääressä istuen, jonka jälkeen toivuin siitä makoillen sohvalla.

Maanantai 12.11. Pyöräily töihin 45 km. Taas varpaita paleli. Työkaveri esitteli "sähköpohjallisia", pitäisikö hankkia?

Työkaverin, valokuvaajan, varpaat pysyvät lämpiminä talvitapahtumissa paristokäyttöisillä pohjallisilla. Nämä olivat varsin edulliset, vastaavia löytyy monenlaisissa hintaluokissa.

Tiistai 13.11. Siivouspäivä, siis hyötyliikuntaa. Ei kovin kuormittavaa, kun välissä piti katsella Babylon Berlinin jaksoja Yle Areenalta.

Keskiviikko 14.11. Kävelyä: ensin noin 2,5 h (sis.noin 10 min kuulumistenvaihtopysähdyksen entisen työkaverin kanssa). Toinen kävely noin 1,5 h (sis. käynnin kaupassa ja kirjastossa). Puhelimen askelmittarissa oli tokan lenkin jälkeen päivän saldo yli 22 000.

Torstai 15.11. Aamulla juoksulenkki, vajaan tunnin. Ehkä 7 km.

Perjantai 16.11. Tunti spinningiä, vihdoinkin!

Lauantai 17.11. Aamulla 2 km, iltapäivällä 2 km, illalla 2+3 km (sis. käynnit Mäntyharjun rautatieasemalla ja Kurkiniemessä olleita valoteoksia katsomassa ja Nilkon taproomissa) kävelyä.

Mäntyharjun rautatieasemalla oli viikonloppuna Valoharha-taideteos. Parempia kuvia löytyy Facebookista, minun kännykamerani ei ole kovin hyvä.

Sunnuntai 18.11. Kävelyä 3 h. Askelmittari näytti jotain yli 25 000. Koko ajan kävelin, kun ei tullut juttukavereita vastaan.

Ei ole tungosta näillä rannoilla enää marraskuussa.

Maanantai 19.11. Pyörälenkki noin 42 km, yli 2 h. Lähtiessä pari astetta pakkasta, mutta ei tuullut eikä palellut varpaita, sillä laitoin kenkäsuojien päälle vielä "monokarvat" eli -suojat. Lämmin oli! Ei tarvitsekaan ostaa (ainakaan vielä) patteripohjallisia. Monosuojat ovat ympäristöystävällisemmät.

Villapohjasukat, maastopyöräilykengät, kengänsuojat ja monosuojat. Eikä varpaita palele!

Tiistai 20.11. Lepopäivä.

Keskiviikko 21.11. Pyöräily töihin Mikkeliin 45 km, noin 2 h 15 min. Aurinko paistoi, mutta ei paljon selkää lämmittänyt. Aamulla pakkasta 5 astetta, kello 11.30 aikaa lähtiessä en mittaria katsonut. Monokarvat rules! Huomenna hiihtämään?

Ja vielä: tästä linkistä pääset tekemään lahjoituksen syöpään sairastuneille lapsille.

Ja vielävielä: Mäntyharjun Pitäjänuutiset huomioi myös meidät!