SaimaaFlyFishing - Kalamies Lapissa

Tervehdys!

Näin alkuun haluan pahoitella sitä, että emme ole kiireiltämme kerennyt tänne mitään postailemaan (se on yksi selitys vain), mutta nyt jos koskaan!

Kuten aiemmin kerroinkin, olen siis ollut täällä Suomen Lapissa reilun pari kuukautta ja kerennyt näkemään sekä kokemaan jos jonkinmoista. Pääsinpä näkemään aivan täydellisen ruskan, joka nyt ei kauaa kestänyt, mutta kuitenkin.

Ensilumikin satoi jo pari viikkoa sitten ja on maassa pysynyt! Yksi parhaista jutuista on vielä se, että kelit ovat pysyneet pakkasella all the time, joten ei ole tarvinnut loskapaskassa talsia!

Tunturi ruskaa.

Kaikessa kiireessä huomasin että, harmikseni jätin tuon ruskan kuvaukset ensi kauteen joten niistä ei minulla kuvia oikeastaan ole! 

Kalareissujakin on tullut heitettyä muutamia tuonne Norjan puolelle ilman mitään sen suurempia saavutuksia.

Posoteltiin esimerkiksi tuosta Kilpisjärven kautta Skibotenin alueelle meritaimenjahtiin pariin otteeseen. Niin ja kävimmä myös tunturissa kokeilemassa rautuja ja harjuksia! Kalat jätettiin kuitenkin kasvamaan, enemmän tai vähemmän kalastajien taitojen takia.

Mutta saahan sieltä mereltä muutakin kuin taimenta, joten allekirjoittanut on nyt nykinyt ekat turskat ja seit sekä yhden puna-ahvenen. Niin, ja tuli Finnmarkissa kertaalleen käytyä harjuksia perhostelemassa. 

Ukot merellä.
Siehä se siinä, eikäkö seihä se!

Koulu kulkee ja siellä on kivaa! Ollaan puuhasteltu vaikka ja mitä! Eräs viikko oltiin Sirkkalanpoikien kanssa kalastamassa Miekojärvellä Pellossa. Kalaa tuli ihan kivasti. Lähinnä kuhaa mikä ei sen ylempänä sitten esiinnykkään. Kiinnostavinta siinä viikkossa oli kalankäsittelypäivä. Luulin osaavani käsitellä kalan fileiksi ym., mutta kun sitä pääsi tekemään ammattimiesten kanssa niin todellisuus tuli vastaan. En osannut.. Noh oppipahan paljon uutta ja nyt osaan! 

Kivaa ku karusellissa!

Käytiin myös repäsemässä nuotta rannalle vaikka ukot voivotteli, että huonoa on saalis ollut. Eipähän ollu tällä kertaa! 

Muutamaa muikkua vajaa yheksäkytäkilloo!

Neulamuikku on paras kun sen paistaa! Saatiinhan myö myös sitä isompaakin muikkua, mitkä sitten laitettiin savuun.

Savumuikkua!

Olen siis kerennyt tekemään täällä vaikka ja mitä! Lumikelit on saanu miut liikkumaan enemmän ku viimeeks, eli pitkään aikaan ja se jos joku on ollut mahtavaa! Kiivennyt sinne, tänne ja tonne napsimaan kuvia ja nauttimaan maisemista. Laitan tähän nyt muutaman otoksen kaikkien riemuksi! 

Ensilumia.
On nättiä.
Aurinko Armas yritti puskea pilvenläpi. Pilvi 1 - aurinko 0.
Ei ollu vielä järvi jäässä.

Nii että sellasta! Tähän samaan rytäkkään pusken muutaman kuvan noilta tunturi kalareissuilta. 

Tulistelupaikka.
Tunturijärvi ja taka-alalla Halti Norjan puolelta.
Tollee se vesi virtaa.
Nautin keleistä.

Nyt täällä jäät paikoin jo kestävät kevyille pilkkiukoille ni otan ja lähen viikonloppuna ahventa narraamaan. Toivotaan ettei ahven narraa minua! 

Tällästä tällä kertaa! Toivottavasti tykkäsitte.

- Hujo

Ps. Ettei kellekkään jäisi paha mieli ni tuossa kuva siitä ku piipahdettiin koiratarhalla!