Saimaa Fly Fishing - Kalareissu Finnmarkin vesistöille

Tie pohjoiseen!

Finnmark!

Lähdettiin maanantaina ajelemaan kohti Finnmarkkia. Hujo käväisi nopeasti koululla näyttäytymässä Marzan odotellessa pihalla. Matkamme alkoi siis Muoniosta ja tarkoitus oli matkata Kautokeinon kautta Finnmarkin alueille. Kumpainenkin ihmetteli Norjan uudistunutta lupa käytäntöä joka on mennyt niin sekavaksi ettei norskit itsekkään sitä ymmärrä. Noh Kautokeinosta Isacilta luvat kuntoon ja matka jatkui kohti Gievdneguoikaa. Isac on siitä hassu heppu, että hän tosiaan osaa Norjan lisäksi Englantia sekä Suomea, mutta aloittaa aina puhumalla Norjaa ja esittää, että ei osaisi Suomea. 

Päästyämme Gievdneguoikalle päätettii, että käydään vain nirhalla kosken reunat ja peilit läpi. Tämä pisto oli mp juttuja.. Ei siitä kuitenkaan lannistuttu vaan naamat virneessä matka jatkui Pikefossenille.

Pikefossenin putoukset.

Pikefossen

Pikefossen sopii erinomaiseksi tauko tai majoitus etapiksi vaikka ei olisi tarkoitus edes kalastaa. Vesiputoksen voimakkaat kuohut kiehtovat varmasti jokaista. Tämäkin paikka käytiin pelkillä koneongilla kokaisemassa, koska vesi oli tällä kertaa niin korkealla, että perhostelu olisi ollut jokseenkin haastavaa. Tyhjää sai nyhtää. Vavat nippuun ja kohti Masia.

Putouksen kuohut sivusta katsottuna.
Maisemaa Pikefossenilta.

Masi

Masi on meille se place to be! Masilla olemme viettäneet Finnmarkin reissuilla eniten öitä johtuen paikan viehättävyydestä. Paikassa on huomattavasti enemmän harjuksia (jopa riesaksi) kuin taimenia. Tällä kertaakin sen saimme todistaa. 

Marza nauttii.

Muutama pienempi taimen saatiin ja reilusti harjuksia. Tällä kertaa isot taimenet jäivät vain haaveeksi. 

MASI

Jos Masilla tekee mieli makkarat tulella paistaa niin on suotavaa ottaa omat puut mukaan. Paikalta ei nimittäin löydy edes kuivaa risunpätkää. Sen verran siellä on puuttomia tulistelijoita käynyt.. 

Aikaisemmilta reissuilta se ollaan opittu ja näin ollen saatiin kalat savusteltua,paisteltua ja kahvit keiteltyä.

Ruokaa ja itikka savuja!
Aamuaurinko.
Ilma oli vettä viileämpää.

Mäkäräiset ja itikat eivät loistaneet poissaolollaan tälläkään kertaa. Niitä oli siellä sitten aivan helvetin paljon! Onkohan sellaista myrkkyä edes olemassa mikä pitäisi ne loitolla..? No eipä siinä. 

Kaksi päivää ja yötä tahkottiin masia kohtalaisin tuloksin jonka jälkeen lähdettiin heittämään vielä reissu Gievdneguoikalle. Sieltä saimme muutamia pienehköjä taimenia. Kalaa oli hyvin liikkeellä, mutta ei tupannut pysymään koukuissa. Vaikka se iso taimen jäi tällä kertaa saamatta niin reissu oli silti kertakaikkisen onnistunut. Yhtä hetkittäistä sadekuuroa lukuunottamatta keli oli kirkas, mutta kylmä! 

Lämpöä riitti!

Käytiin myös pyörähtämässä jäämeren rannalla josta kerromme lisää seuraavassa postauksessa.

- Hujo ja Marza