SaimaaFlyFishing-Kuhan kuiskaajat

Kuhastaminen

Koko kesä kun on suurimilta osin mennyt koskilla pyöriessä ja perhoa vispatessa, huomasimme kuha kalastuksen unohtuneen kokonaan. Päätimmekin, että tähän on saatava muutos, joten ei muuta kun uistelemaan ja jigaamaan.

Aikaisempina vuosina olemme uistelleet porukalla kohtalaisen paljon, mutta nyt sen oli jäännyt todella vähälle. Olemme  järjestäneet leikkimielisen "promilleuistelu" kilpailun, missä kolme venekuntaa kilpaili keskenään kuka saa eniten kalaa, mutta nyt sekin kilpailu on jäännyt järjestämättä.

"Promilleuistelun" voittajat vuodelta 2014, joskus kalastuskin voi olla rankaa kun kilpailu on kovaa.

Kuhan vetouistelu

Nyt kuitenkin päätimme, että lähdemme yöksi piensaimaalle katsomaan josko kala olisi syönnillään. Noin kymmenisen vapaa veneeseen ja menoksi.

Jati laittaa venettä valmiiksi.
Kelit olivat kohillaan kuhan kuiskaamiselle.

Yksi tärkeimmistä asioista uistelemaan lähtiessä on, että mitä veneeseen ottaa mukaan, jotta ajan saa kulumaan kalojen ylös nostamisen ohessa.

Tällä kertaa eväät olivat erinomaiset, mutta taisivat loppua hieman liian aikaisessa vaiheessa. Päätimme nimittäin Jatin kanssa, että otamme pullon punaviiniä (Italialaista) mukaan jos kala sattuisi syömään. Sovimmekin veneessä, että otamme pienet naukut porukkalla heti kuhan syödessä, mutta yllättäen Jati vanha limatuubin (hauki) onkija saikin väärän merkkisen kalan ja korkki pysyi visusti kiinni. Keskustelimme Oskun kanssa, että onkohan Jati valinnut pelkästää Haukivieheitä kun niistä nii kovin tykkää. No tästä ei kauaa mennytkkään, kun saimme noukkittua kesän ensimmäisen Kiilusilmän veneeseen. Tämän jälkeen Jati kaatoi minulle ja Oskulle Syrah marjoista valmistettua viiniä laseihin! Tästä hetkestä kaloja nousi veneeseen tasaista tahtia tunnin välein ja viinipullo alkoi olla pahasti tyhjä.

Ensimäinen Kuha pelistä pois.

Paras syöntiaika olikin noin klo. 19-23 jolla välillä taisimme saada 5 kiilusilmää, tämän jälkeen olikin noin 3-4 tuntia erittäin hiljaista. Syönti jatkui siinä klo. 3-4 aikaa jonka jälkeen saimme viellä muutaman kalan, mutta tämän jälkeen olimme valmiita paketoimaan reissun ja suunnistamaan kotia kohti.

Kelin ollessa hyvä, vaikka kalaa ei tulekkaan voi ihailla hienoja maisemia ja auringonlaskua. Tällä kertaa mm. olimme varautuneet aivan liian pienellä määrällä punaviiniä mikä ei jatkossa varmasti tule toistumaan. Mutta niin kuin aikaisemmin sanoin, että eväät kannattaa olla hyvät kun reissuun lähtee, koska juuri näissä tapauksissa se korostuu.

Kalojen levätessä, voi nautiskella auringonlaskusta.
Kyllä kelpaa.

Seuraava postaus tulee jigaus reissuilta ja millaisia tekniikoita siellä on käytetty. Pysyykää kuulolla!

-Roki