Saimaa Fly Fishing - Jäniksen vuosi

Morjes!

Nyt ollaan tultu siihen pisteeseen, että minun on aika ottaa uusi steppi elämässä. Olen hakeutunut opiskelemaan kalastusoppaaksi Lapin Muonioon. Sattumien kautta minulle löytyi opiskelupaikka ja nyt sitä sitten täällä loikoillaa. Haluan kiittää työnantajaani, joka mahdollisti minulle tämän vaiheen toteutuvan. Minun ei siis tarvinnut irtisanoa itseäni vaan minulle myönnettiin vuosi ja rapiat opintovapaata, vaikka opintoni eivät liity tämänhetkiseen työhöni tavalla eikä toisella. 

Olen jo aikaisemmin hakenut opiskelemaan Muonioon ja silloin aiheena oli eräopas. Valinta kävi, mutta muuttuneet elämäntilanteet eivät antaneet minun sinne lähteä. Nyt ei ole enää varaa peräytyä vaan se on menoa ny! Kalastusopaskoulutuksia järjestetään monessakin kaupungissa ympäri Suomea, mutta minä en keksinyt parempaa paikkaa kuin Muonio.

Napapiiri!

Lapissa on kiva käydä, mutta nyt olen täällä toviksi jäädäkseni. Saas nähdä mitä tästä tulee, mutta avoimin mielin tottakai! Olen vuokrannut kodikseni mökin Muotkavaarasta. Joku voisi sanoa, että etäisyydet ovat melko pitkät (20km keskustasta), mutta lappilainen sanoo "eihä se ole matkha eikhä mikhää!"

Tässä mökissä se olisi sitten tarkoitus seuraava vuosi viettää.
Mökkitiellä voi myös nähdä poroja.

Erityisen innoissani olen siitä, että pääsen näkemään Lapin neljä vuodenaikaa. Niitä nyt tuskin tässä tarvitsee erikseen mainita! Kohtahan täällä alkaakin jo ruska.

Vähän on alkanut jo ottaa päähän nämä meidän vähälumiset talvet idässä, mutta nyt voin olla varma, että täällä lunta piisaa! Ja lumitöistä nillittäjät muuttakoon kerrostaloihin, niissä ne tehdään puolestasi. 

Eipä tarvitse kovin pitkän matkaa kulkea, että pääsee siikoja onkimaan, nimittäin mökkihän on aivan Jerisjärven vieressä mikä on maankuulu hyvästä siika- sekä muikkukannasta. Ja kyllähän siellä soutelee ihan jo pelkkien maisemienkin takia!

Tunturimaisemaa Jerisjärvellä.
Pitkospuut Jerisjärven rantaan.
Ja siinä kalastajantorppa järven läheisyydessä.

Vaikka Jerisjärvi on hieno paikka niin on sitä myös Särkitunturi. Reitti Särkitunturille lähtee muutaman hassun kilometrin päästä tästä mökiltä. Todellakin näkemisen arvoinen paikka. Reitti on helppokulkuinen, jossa pääsee myös pyörätuolilla etenemään jos työntäjä on jonkun sortin voimamies, koska mäkeähän siinä noustaan.

Hyvät on pohjat mitä talsia.
Maisemaa päälaelta!
Ylhäällä on myös pienimuotoinen lampi.

Tulen tässä aikojen saatossa rustailemaan kuulumisiani ja seikkailujani täältä tuntureilta, joten pysykäähän linjoilla!

-Hujo