Saimaa Fly Fishing - Maailman toisella puolen!

Morot ja teret!

Tässä postauksessa kerromme kalastamisesta Uudessa-Seelannissa.

Kalareissun kohdekyläksi muodostui siis Queenstown etelä-saarelta. Kävimme buukkaamassa paikallisesta hupipajasta meille kalareissun seuraavalle päivälle.

Reissu meni heti alkuunsa vihkoon kun tuollapäin maailmaa kelit muuttuu nopeammin kuin Usain Bolt kipittää satasen. Tuuli oli yltynyt yön aikana äärimmäisyyksiin, olimme siis aamulla lähdössä veneestä käsin jigailemaan. Opas ilmoitti, että reissu on pakko peruttaa mikä tietysti latisti tunnelmaa.. Fucking great! Päädyttiin siihen tulokseen, että yritetään seuraavana aamuna uudestaan.

Matkalla paikkaan, jossa pitäis olla sitä actionia!

Päästyämme pääkallopaikalle ei mennyt aikaakaan, kun alkoi tapahtua. Pena paiskas jigin suht kovaan hotspottiin ja sit siima kiristyi! Kala haaviin, muutama muistikortillinen kuvia ja takasin kasvamaan!

Penal nykäs suht isosti!

Tapahtumia paikalla oli yllin kyllin ja kaloja kävi veneessä useampi! Joten satuimme erinomaisen hyvään syöntiaikaan.

Oikka koikka taimenen loikka.

Kuvista (parempiaakaan en löytänyt) voi nähdä vähän paikkaa, jossa kalastimme. Tuossa kuvan vasemmassa reunassa kaartuva joki on nimeltää Lochy River. Joki on todella suosittu perhokalastajien keskuudessa johtuen isoista tärpeistä.

Paikkahan on totaali C&R (pyydä ja vapauta), joka pitää joen kalakannan hyvänä. Järvi, jolla olimme pitää sisällään varmasti moniakin eri kalalajeja, mutta ne mitä sieltä koitettiin onkia oli siis taimen,kirjolohi sekä paikallinen Chinook Salmon.

Siinä opas näyttää meille kuinka sitä kalaa pitää esitellä.

Kuvan kala on niitä paikallisia elikkä Chinook Salmon.

Käytimme syötteinä kalajigejä, jotka näyttävät hyvin paljon samalta mitä nuo veijarit on tottunu päivittäin pistelemään poskeensa. Nyt en valitettavasti muista mikä mahtoi olla kalalaji mistä jigit olivat sommiteltu..

Oppaasta vähän detailia, kyseinen mestari mikä meidän matkaan sattui oli sitten aivan huipputyyppi. Hän kertoi laajasti kalastuksesta Uudessa-Seelannissa, sekä alueista millä voi kalastaa. Hänen päätoimiset hommat koostuu nimenomaan noista opastuksista heittokalastuksen, vetouistelun ja perhon vippaamisen parissa.
 

Opas kertoi paljon myös asiakkaista, joita kuskailee päivät pitkät kalalle. Lähes kaikki turisteja ja mikä parasta melkein kaikki Aasiasta,  jotka eivät olleet kalastaneet koskaan.  Eli hän oli ihan mielissään kun sai vähän eurooppalaisia kyytiläisiksi, jotka osaisi hommat jotenkuten jo etukäteen.

Oli muuten kaiken muun lisäksi vielä viimosen päälle kokkimies! Duunas meille just nostetusta kalasta sashimit lankulle ja sit ruvettii syömään!

Oppaan käden jälki! Fresh sashimi!

Voisimme kertoa reissusta vaikka ja kuinka, mutta kukaan ei sitä jaksaisi loppuun saakka lukea. Joten parempi jatkaa ehkä muutamalla kuvalla, jotta kaikille jää kuva siitä kuinka törkeän hienosta mestasta on kysymys!

 

Tästä näin..
tai tästä..
tai vaikka tästä..
tästä se jatkuu..
ja tähän se loppuu!

 

 

Ei voi muuta kuin todeta että Uusi-Seelanti on kalastajan paratiisi!!

 

PS. Byron baylta paikallista bisseä! TÄYDELLISTÄ.

Kireitä!

-Hujo