Saimaa Fly Fishing - Altassa maisema-ajelulla

Hola!

Joo elikkäs edellissessä postauksessa mainittiin, että käytiin myös Altassa joka on kaupunki Norjan rannikolla. Tässä nyt hieman detaljia siltä reissulta.

Emme kalastaneet kyseisellä tripillä vaan tarkoitus oli ajaa reitti Kautokeino-Alta edestakaisin ihan vaan maisemien takia. Reitti kulkee korkeiden kallioiden välissä ja on näin ollen erittäinkin oivallinen kohde luonnon ihailuun.

Matkan varrelta

Tiet täällä Pohojosessa on huomattavasti kaposammat kun suuren suuret valtatiet etelässä jonka takia täytyy olla hereillä kun täällä päristelee. Ja voihan se Petteri punakuonokin napottaa keskellä tietä. Poro on muuten sitten yksi tyhmimmistä eläimistä mitä tiedän! 

Tuossa ku kaks rekkaa kohtaa ni voi peilit heittää ylävitoset jos ei oo tarkkana.

Ihan kauheasti ei ole tekstuuria tähän postaukseen laittaa joten pelaillaan kuvilla välillä.

Kyllähän tuossa kelpaa ajella!
Kalpeaakin kalpeempaa
On nättiä!
Marza tähyilee kaloja!

Nii joo käytiihän myö syömässä elämämme kalleimmat rullakebabit paikallisessa zebberavintelissa. Kokisen kanssa ekuiksi muutettuna 19,11€! Eikä se tosiaan ollut lähellekkään sitä rullakebabbia mitä ollaan totuttu täällä Suomen puolella syömään. Se oli totaali FARSSI! 

Kuva Jäämereltä

Altahan siis tosiaan sijaitsee Jäämeren rannalla. Hieno kaupunki ei siinä mitään. 

Onkohan se nyt niin kiva asustella vuoristomaisemissa..

Tovimme siellä pyörimisen jälkeen ei muuta ku nokka takas kohti Kautokeinoa ja kalalle! Paluumatkalla törmättiin vielä muutamaan suomalaiseen kalaheppuun jotka olivat operoimassa Alta-jokea. 

Alta-joki johon nousee lohi kutemaan!

-Hujo