Haapavedentien kommuuni - Elämää kimppakämpässä

No terveppä terve! 

Nyt on ensimmäisen pässiblogin aika. Onnetar potkaisi oikein kunnolla Haapavedentien kommuunia, sillä kaksi kolmesta asukkaasta valikotui blogin kirjoittajiksi. Tästä syystä joka toinen viikko pääsette tutustumaan kirjoittajien Roope Urpolahden ja Henri Keskilohkon sekä kolmannen asukkaan William Mäkisen seikkailuihin.

Maanantai alkaa olemaan ehtoon puolella ja olemme kokoontuneet keittiön mahonkipöydän ääreen kasaamaan ensimmäistä blogitekstiä. Mestiksen yleisistä olosuhteista johtuen moni pelaaja saa tottua kimppa-asumiseen. Esimerkiksi täällä Savonlinnassa pelaajia asuu neljässä eri kimppakämpässä. Yhdessä asuessa on omat hyvät ja huonot puolensa.

Asumme prameassa kolmiossa aivan Talvisalon urheilukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Kolmikerroksisen kerrostalon kattohuoneistossamme on keittiön, saniteettitilojen ja kahden makuuhuoneen lisäksi integroitu ruokasali-olohuone-makuuhuoneyhdistelmä metsänäkymällä. Viimeisenä saapuneen "Mäksän" kohtaloksi koitui urbaani olohuoneasuminen. Joustavana kaverina homma sopi hänelle loistavasti. 

Yhteiselomme onnistumisen pohjana on sopeutuminen ja huono huumori, joka on välillä niin huonoa, että konflikteilta ei voi välttyä. Myös porilaisen, raumalaisen ja jämsänkoskelaisen saattaminen samaan tilaan aiheuttaa murre-eroista johtuvia väärinymmärryksiä. Arki koostuukin ainaisesta vääntämisestä siitä miten kuuluu puhua ja mitä sanoja kuuluu käyttää. Puheenpartta riittää pitkin päivää ja tylsät hetket on harvassa. Sen ansioista hiljaisiakin hetkiä oppii arvostamaan.

Tässä kuulumiset kommuunista tältä erää. Palaamme taas eetteriin noin kahden viikon päästä kertomaan lisää tarinoita täältä Suomen Veronasta. Nyt salkkareiden pariin! Henkka ja Upi kiittää lukemisesta.

Mahonkipöydän ääressä työstämässä ensimmäistä julkaisua