Haapavedentien kommuuni - Napapiirin sankarit

Hotellihuoneissa kelpasi nukkua Kävelyllä ennen siirtymistä hallille Rovaniemellä vallitsi upea talvinen sää Välilpalalla kerettiin käymään paikallisessa kahvilassa Lappi-Areenalla kaikki valmista. Talvisalon pihaan kurvattiin kellon näyttäessä 06.04

Terveppä terve

Viikko 48 tarkoitti SaPKon osalta reissua Suomen Alaskaan, Rovaniemelle. Toisin kuin "normaalit" vieraspelireissut, Rovaniemen matka venyy kolmelle vuorokaudelle. Monesti puhutaan bussijaloista, mutta matka Rovaniemelle tarkoittaa jo linja-autovartaloa. Tästä syystä pelipaikalle matkustaminen jo edellispäivänä on lähestulkoon välttämätöntä.

Matka starttasi tiistaina aamutreenien jälkeen klo 12.45. Heti lähdön yhteydessä söimme paikallisessa ABC-ravintolassa aina herkullisen kinkkupastan, joka veisi varmasti myös tv-kokki Kape Aihisen kielen mennessään. Herkutteluhetken jälkeen bussin keula suuntasi kohti joulupukinmaata. Ajan tappaminen bussissa ei ole mitenkään itsestäänselvyys. Nukkumisen ja elokuvien sekä sarjojen katsomisen lisäksi osa pelaajista pelaa korttia. Kortinpelaajista "Äitee" Salolla ja Lainiolla oli hyvä pelituuri, tai ainakin toistuvat kääpiöhuudot antoivat osviittaa jätkien onnistuneista bluffeista. 

Pysähdyimme Kemiiin lounaalle kuuden jälkeen ja nyt tarjolla oli rakkaudella tehdyt lihapullat ja perunamuusi. Siitä jatkettin Rovaniemelle, jonne saavuimme puoli kymmenen maissa. Kun kamat oli saatu hallille ja kirjauduttu hotelliin, sai viimein painaa pään tyynyyn ja reissupäivä oli taputeltu. 

Keskiviikkoaamuna käytiin vielä tutustumasssa Lappiareenan jäähän pienen aamureenin muodossa. Loppupäivä Santasportin tylsääkin tylsemmässä hotellihuoneessa olisi ollut pelkää odottelua ellei olisi tarjoutunut mahdollisuutta tutustua "Rollon" keskustaan. Pallokerhon pojat kulkivatkin huuli pyöreänä ympäri keskustaa, ja kuin ihmeen kaupalla kukaan ei eksynyt pohjoissuomen metropoliin. Ehkä tuon valtavan keskustan näkeminen loi meissä vahvaa altavastaajan tuntua, ja päätimmekin pelata nöyrän vieraspelin. Ja jottei kotimatka olisi alkanut turhan aikaisin venyi peli vielä jatkoajalle, jonka jälkeen SaPKon bussiin kannettiin kaksi tärkeää pistettä.

Paluumatka kului suurimmaksi osaksi nukkuessa ja Talvisalon pihaan kurvattiin 06.04. Matka oli pitkä ja puuduttava, mutta se oli kuitenkin onnistuuneesti ohi.

Tälläistä tällä kertaa! Ohessa myös muutama kuva reissusta.. Nyt odottamaan TV:n ääreen linnanjuhlia. Hyvää Itsenäisyyspäivän jatkoa kaikille!

Henkka ja Upi