Savonlinnan vuokra-asuntomarkkinat

Terve!

Otetaanpas näin vuoden vaihtumisen kunniaksi käsittelyyn vuokra-asuntomarkkinat Savonlinnassa näin kiinteistönvälittäjän kuin asuntosijoittajankin näkökulmasta.

Yleinen olettamus on mediassa ja monien ihmisten keskuudessa, että Savonlinnassa on paljon vuokra-asuntoja tyhjillään, mutta ainakaan yksityisellä puolella asia ei tällä hetkellä ole näin.

Ymmärtääkseni Savonlinnan kaupungin vuokra-asuntoja on keskustan ulkopuolella sijaitsevissa taloissa satoja tyhjillään, mutta ydinkeskustassa ei juurikaan vapaita asuntoja ole tarjolla tällä hetkellä.

Tätä tekstiä kirjoittaessani katsoin Vuokraovi.comin sivustoa, jossa välitysliikkeet markkinoivat Savonlinnan alueen vuokra-asuntoja. Tällä hetkellä ydinkeskustan alueella on tarjolla viisi asuntoa.

Monet tietysti tässä vaiheessa toteavat, että odotetaanpa ensi kevääseen, kun Yliopiston kampus tyhjenee niin sitten niitä asuntoja on sadoittain vapaana. Myöhemmin tässä kirjoituksessa voi lukea oman näkemykseni asiaan liittyen.

Minkälaiset vuokra-asunnot sitten kiinnostavat?

Kyllähän keskustan uudehkojen talojen asunnot menevät hyvin vuokralle. Niitä ei useimmiten tarvitse kovin kauaa markkinoida. Vanhempien talojen hyväkuntoiset asunnot, joissa on parveke ja/tai sauna ovat hyvin kysyttyjä vuokralaisten keskuudessa.

Annankin vuokranantajille vinkin, että pitäkää asunnostanne huolta ja tehkää siihen säännöllisesti ylläpitokorjauksia

Vuokralaiset arvostavat sitä, että asunnoista pidetään huolta ja tehdään pieniä korjauksia. Täten vuokralaisten löytäminen on helpompaa ja nykyisetkin asukkaat pysyvät tyytyväisinä. Äkkiä muutama tyhjä kuukausi huoneistolle tuottaa vuokranantajalle jo useiden satojen eurojen tappiot ja tällä rahalla olisi pientä ehostustakin huoneistossa tehnyt.

Vuokra-asuntomarkkinat keväällä 2018?

Kukaan ei pysty ennustamaan mitä tulee tapahtumaan keväällä 2018, kun viimeiset yliopistolaiset poistuvat kaupungista. Oma näkemykseni asuntosijoittajana ja kiinteistönvälittäjänä asiaan on, että keskustan alueella ei ongelmia asuntojen vuokrauksen kanssa tule. Uskoisin, että vuokralla asuminen tulee kasvamaan entisestään ja asunnot menevät edelleenkin hyvin vuokralle. Vuokrataso pysynee samalla tasolla kun aiemminkin.

Vuokralla asuminen on viime vuosina kasvanut paljon ihmisten keskuudessa ja tällä hetkellä esimerkiksi iäkkäämpiä ihmisiä muuttaa yhä enemmissä määrin vuokralle. Joten ei asuntojen vuokraaminen ole pelkästään opiskelijoiden varassa Savonlinnassa.

Alta puolen vuoden kuluttua ollaan kuitenkin viisaampia asiassa ja sitten nähdään miten yliopiston lopettaminen tulee vaikuttamaan.

Mielestäni kuitenkin negatiivisuus joka velloo kaupungin asuntomarkkinoihin liittyen on tällä hetkellä hieman ylimitoitettua.

Yliopiston menetys on iso takaisku kaupungille, mutta turha sitä on enää murehtia. Ei kaupunki yhden kortin varassa saa olla ja nyt vaan on laitettava kaikki voimavarat Savonlinnan kehittämiseen ja keksittävä uusia juttua!

Mukavaa Vuotta 2018 toivottaen

-anttinau

#savonlinnanousuun