167 puhelua ja paljon muuta – mitä kaikkea Liiga-avaus vaatii toimistolta?

Kapteeni Toni Kähkönen palkittiin 400 pelatun Liigan runkosarjaottelun rajapyykin saavuttamisesta.

Uusi Liiga-kausi on viimein täällä! Meidän osalta uusi sesonki starttasi komeasti voittoisilla Kaakon Derbyillä ja tunnelma oli komea sekä perjantaina Lappeenrannassa että erityisesti lauantaina Lumon Areenalla.

Vaikka kauden aloitusajankohta oli tiedossa keväästä lähtien, niin väkisin joka syksy tulee kiire. Kausi yllättää kuin talvi helsinkiläiset autoilijat konsanaan.

Monin paikoin asioita olisi voinut viedä maaliin aiemmin, monin paikoin ei. Kauden alkuun liittyy niin paljon liikkuvia osia ja uusia elementtejä, että kaikkea ei yksinkertaisesti vain voi tehdä valmiiksi kesäkuussa.

Viimeiset päivät ennen kotiavausta menevät tasaisessa juoksussa. Tämä tuonne ja tuo tänne. Oli Mr. Paninin teltan pystyttämistä, mainossermien kasausta, lattian siivoamista, tavaroiden ja pelipaitojen kuskaamista milloin ompelijalle, milloin painoon ja milloin Matkahuoltoon. Onneksi sentään yhteistyökumppaneiden mainokset löysivät paikoilleen Granon ammattilaisten toimesta.

Tämä tuonne ja tuo tänne.

Vielä perjantaina, uuden kauden avauskiekon pudotessa Lappeenrannassa jäähän, laitoimme pienellä ryhmällä Lumon Areenan fanishoppia kuntoon Matti Lindholmin ohjauksessa. Pienessä organisaatiossa kaikki tekevät kaikkea. Onneksi nykypäivänä pelien seuraaminen etänä on helppoa; puhelimesta Ruutu+ auki ja menoksi.

Puhelin onkin lätkäseuratyössä käytännössä käden jatke. Koko ajan mukana ja lähes koko ajan korvalla tai ainakin kädessä.

En yleensä kiinnitä asiaan sen enempää huomiota, mutta nyt intouduin tsekkaamaan tilastoja. Torstain ja perjantain aikana soitin tai vastasin yhteensä 167 puheluun. Eikä yksikään niistä ollut henkilökohtainen, vaan kaikki olivat työpuheluita.

Sama ralli jatkui vielä lauantaina, mutta sunnuntaina luuri hiljeni. Parin tsemppitekstiviestin päälle puheluita tuli vain yksi, urheilujohtaja Jarno Kultaselta. Hänen puolustukseksi on sanottava, että meidän puhelut menevät normaalisti toisin päin ainakin suhteessa 70–30, tekstiviestit samoin.

Onneksi nykypäivänä pelien seuraaminen etänä on helppoa; puhelimesta Ruutu+ auki ja menoksi.

167 puhelua on kuitenkin vain positiivinen asia. Se kertoo, että KooKoo kiinnostaa ja kauppa käy. Mielummin puheluita on liikaa kuin liian vähän!

Samalla puhelumäärä on sellainen, että siihen vedoten on helppo kieltäytyä WhatsAppin lataamisesta. Olen niin vanhan liiton mies, että haluan puhua asiat ennemmin kuin naputtaa, enkä kyllä kaipaa enää yhtään ylimääräistä piippausta puhelimeeni. Perhe on varmasti samaa mieltä.

Soitellaan.

Sakari Välimaa
toimitusjohtaja