Mikä on hyvä hinta kausikortille?

Vaikka Liigan tämän kauden runkosarja päättyy vasta lauantaina on ensi kauden suunnittelu seurojen toimistoilla jo kovassa vauhdissa – ainakin Lumon Areenalla.

Jokakeväinen haaste on kausikorttien ja irtolippujen hintojen päättäminen.

Optimaalisessa tilanteessa hinnat eivät muuttuisi joka kausi, mutta ainakaan vielä emme ole löytäneet aivan toivotulla tavalla toimivaa ratkaisua. Niinpä myös tulevalle kaudelle on tulossa viilauksia.

Mutta mihin suuntaan?

Tälle kaudelle uusimme lohkojakoa ja toimme tarjontaan alarivien halvemmat pääsyliput. Alariveille myytiinkin hyvin kausikortteja ja myydään yksittäisissä peleissä irtolippujakin, mutta silti penkit loistavat tyhjinä… Tällä hetkellä pohdimmekin onko väärinkäytösten vuoksi syytä palata vanhaan.

Hinnoittelu… se onkin oma ikuisuuskysymyksensä.

Lohkojen osalta pöydällä on myös D-päädyn avaaminen kausikorttimyyntiin ja hyökkäys- sekä puolustuspäädyn erottelu pitkien sivujen hinnoittelussa.

Hinnoittelu… se onkin oma ikuisuuskysymyksensä. Välillä hoosiannaa huutaa Excel, välillä sen käyttäjät.

Mikä on sopiva alennus eläkeläisille? Entä opiskelijoille ja lapsille? Voiko työttömille ja varusmiehille tarjota erikoishintoja? Perhelipuille ei ollut Mestis-vuosina juurikaan kysyntää, mutta entäs nyt?

Kuinka paljon ennakkoon ostetun lipun pitää olla edullisempi, jotta se houkuttelee katsojat Ticketmasterin verkkokauppaan ja helpottaa lippuluukkujen ruuhkia ennen ottelua? Meillä nettilipun ja ovilipun ero on tällä kaudella kaksi euroa, mutta joillain Liiga-seuroilla ero on jopa viisi euroa.

Mitkä hinnat olisivat ovimyynnin vaihtorahojen kannalta fiksuimpia?

Tarvitaanko ylipäätään paikkanumeroituja lippuja ja erilaisia hintakategorioita?

Voiko tiistaipelien lippuhinnasto olla erilainen kuin viikonloppupeleissä? SaiPa-, Pelicans- ja IFK-peleissä hintoihin tulee pieni korotus, mutta pitäisikö ennalta vähemmän kiinnostavia vastustajia vastaan hintoja höylätä hieman alaspäin?

Tarvitaanko ylipäätään paikkanumeroituja lippuja ja erilaisia hintakategorioita?

Entä miten nämä kaikki asiat vaikuttavat kausikortteihin, niiden hintoihin ja houkuttelevuuteen?

Pohdittavaa riittää.

Kausikorttien hinnoittelussa laskemme hintaeroa suhteessa yksittäin ostettaviin matsilippuihin. Kausikortin pitää olla kannattava, vaikka lomamatkan, flunssan tai vaikka työesteen vuoksi jäisi pari peliä näkemättä.

Hintahyödyn lisäksi kausikortilla saa toki paljon helpotusta elämään muun muassa stressittömän sisäänpääsyn ja oman vakiopaikan muodossa… ja monia rahanarvoisia etuja yhteistyökumppaniemme luota.

Ja nyt takaisin Excelin pariin.

Matti Lindholm
Myynti- ja viestintäpäällikkö