Kesäharjoittelun aloittaminen - Maltti on valttia

Kevyttä tankojumppaa

Moikka. On se aika vuodesta, kun edellisen kauden ilot ja surut on ravisteltu pois. Hetken hengähdyksen jälkeen on tullut taas aika aloittaa valmistautuminen seuraavaan kauteen. Kaikkien kiekkoilijoiden rakastama kesäharjoittelukausi on siis alkanut.

Kun alun kankeus on voitettu, on taas syytä varoa, ettei harjoittelun tehoja nosta liian nopeasti.Harjoittelun aloittaminen tavallista pidemmän levon jälkeen on joskus vaikeaa. Kroppa tuntuu alkuun jäykältä, voimattomalta ja huomattavasti huonokuntoisemmalta, mitä se oikeasti edes on. Kun alun kankeus on voitettu, on taas syytä varoa, ettei harjoittelun tehoja nosta liian nopeasti. Kesäharjoittelukausi kestää noin 4 kuukautta ennen sarjakauden alkua ja olisi idioottimaista tuntea totaalista uupumusta harjoitteluun heti ensimmäisen treeniviikon jälkeen.

Itse aloitin kevyen harjoittelun muutama viikko sitten. Laskelmieni mukaan jaksoin kauden päättymisen jälkeen olla tekemättä ainuttakaan harjoitusta kahteen ja puoleen viikkoon, jonka jälkeen ensimmäinen harjoitukseni oli 40 minuutin juoksulenkki ja venyttely. Tarkoituksena saada aineenvaihdunta käyntiin ja hiljalleen viestiä kropalle, että urheilijan elämä on muutakin kuin sohvalla makaamista. Sama kaava toistui seuraavanakin päivänä, ennen kuin kolmantena harjoituspäivänä menin salille tekemään kevyen punttitreenin. Tämä, kuten myös kaikki loputkin ensimmäisen viikon harjoitukset olivat vain kevyttä tunnustelua ja kropan aktivointia ilman mitään riskejä.


Toisella harjoitusviikolla pystyi nostamaan jo hieman kuormaa ja tekemään muutaman kovemman ylä- ja alavartalo punttitreenin. Kuitenkin nämäkin harjoitukset vielä täysin fiilispohjalta ilman sen kummempaa suunnitelmallisuutta kroppaa rauhallisesti tunnustellen ja jopa hieman varoen.

Saatan olla jopa hieman liiankin varovainen aloittaessani harjoittelun, mutta nyt muutaman viikon tunnustelujumppailun jälkeen kroppa tuntuu valmiilta ottamaan vastaan kovempaa kuormaa. Lähtötasotestit on tehty ja määrätietoisempi . sekä kovempi harjoittelu kohti SaiPan 70-vuotis juhlakautta on aloitettu. 

Hyvää alkavaa kesää kaikille!