Maalivahdin varusteet - mitä ja kuinka monet kaudessa?

Moikka. Varmaan jokaiselle maalivahdille varusteet ovat asia, joka on jossain määrin vaikuttanut maalivahdiksi ryhtymiseen. Minkälaista roolia varusteet näyttelevät maalivahdin arjessa tänä päivänä? Mitä kaikkea varustukseen kuuluu ja kuinka paljon niitä kuluu kaudessa? Alla listaan pukemisjärjestyksessä kaikki varusteet, joita tällä hetkellä käytän.

Alusasu


Ensimmäisenä muiden varusteiden alle tulee siis alusasu tai hikipuku. Ihan miten itse tykkää sanoa. Täysin samanlainen tuote, kuin urheiluliikkeistä saatava tekninen alusasu. Näitä kuluu about 3-4 settiä kaudessa.

Geelisukat ja kuusi vuotta palvellut kehräsluupehmuste.Geelisukat ja luistinpehmusteet


Puen luistimien alle aina ekstrapehmusteita. Tämän päivän kevyet ja kovat luistimet yhdistettynä erittäin muhkuraisiin nilkkoihin ei ole paras mahdollinen yhdistelmä, joten mukavuuden takia turvaudun pehmusteisiin. Geelisukat tulee vaihdettua hieman kuluman mukaan, mutta ainakin parit kaudessa. Vaahtomuovista itse kyhäilemäni pehmuste on palvellut mua jo 6 vuotta.

"Munarit"


Muna- tai alasuojat


Munarit tulee vaihdettua uusiin vähintään joka kaudelle. 

Housut


Pelihousut


Vaihdan housut uusiin joka kausi. Varuste, joka patjojen ja rintapanssarin kanssa ottaa ehkä eniten iskuja vastaan, joten joskus tulee vaihdettua uusiin myös kesken kauden. 

LuistimetLuistimet


Käytän kahdet luistimet kaudessa. Pidän molemmat parit käytössä kauden alusta loppuun, jotta mahdollisen rikkoutumisen sattuessa voin pelin aikana vaihtaa yhtä sisäänajettuun luistimeen.

Patja, jossa lisäplvari kiinnitettynä


Patjat ja lisäpolvisuojat

Tällä kaudella tulen todennäkoisesti käyttämään kolmet patjat. Tällä hetkellä käytössä on kaksi paria ja kolmas pari on jo tilattu, jotta saan vaihdettua uusiin kun tämän hetkiset vanhenee/pehmenee liikaa. Mulla on ehkä monista maalivahdeista poiketen lisäpolvisuojat kiinnitettynä patjoihin. Monet tykkäävät pukea ne jo ennen housuja ja teipata kiinni, mutta mulla ne on valumisen estämiseksi kiinnitetty narulla patjoihin. Ne tulee myös patjojen mukana aina vaihdettua.

KaulasuojaKaulasuoja


2-3 kappaletta kaudessa. Mulla on käytössä paitamallinen kaulasuoja joka siis puetaan päälle kuin mikä tahansa paita. Sen verran iso ja hikeä keräävä malli, joten hygieniasyistä vaihdan kaulasuojaa useammin kuin moni muu pienempää mallia käyttävä veskari.

RintapanssariRintapanssari


1-2 kaudessa. Usein riittää yksi panssari kaudessa. Joskus joutuu pehmenemisen takia vaihtamaan. Näin todennäköisesti tulee tällä kaudella tapahtumaan.

Maski


Varmasti tärkein suojus. Tulee vaihdettua joka kausi. Varmasti kestäisi pidempäänkin, mutta pään suojaamisesta en halua ihan hirveästi tinkiä. Tällä hetkellä mulla on vielä sama kuin viime kaudella, mutta uuden pitäisi saapua ihan lähipäivinä. Otetaan siitä sitten hyvät kuvat heti.

Tällä hetkellä käytössä olevat kilvet, räpylät ja maski


Räpylä


About 4-5 kaudessa. Pelaajien vedot tulevat nykypäivänä sen verran kovaa, että räpylät pehmenevät aika nopeasti. Myös sisällä olevat levyt on tehtävä sen verran ohuiksi, että räpylää pystyy käyttämään. Tämän takia levyt myös halkeavat helposti.

Kilpi


3-4 kaudessa. Usein tulee vaihdettua räpylän kanssa samaan aikaan. Kilpi on kuitenkin paksuutensa takia sen verran kestävämpi, että aina ei tule vaihdettua.


Maila


Mailoja menee luultavasti yli 40 kappaletta kaudessa. Otan uuden mailan keskimäärin joka toiseen peliin.

koko setti!Juniorina tuli vedettyä samoilla patjoilla monta kautta. Silloin oma elopaino oli alhaisempi eikä vastaan tulevat laukauksetkaan olleet yhtä kovia, joten varusteet kestivät paljon pidempään. Ammattilaisena myös vaaditaan parasta mahdollista suoritusta niin treeneissä kuin peleissäkin joka ikinen päivä. Näin ollen myös varusteiden on oltava siinä kunnossa, että niiden takia suoritukset eivät mene pieleen.