Jatkosopimus SaiPaan - Omia ajatuksia

SaiPa-Jukurit pelin jälkeiset tuuletukset.

Hei vaan! Aihe tämän viikon tekstiin oli helppo valita. Jatkosopimukseni SaiPan kanssa julkaistiin viime viikon perjantaina ennen meidän Jukurit-kotipeliä. Sopimus kattaa kauden 2018-2019. Seraavassa omia mietteitäni sopimuksesta.

Valehtelisin jos väittäisin, että en olisi miettinyt mahdollista sopimusta jo aikaisemmin. Suomen Liigan, kuten myös monien muiden eurooppalaisten sarjojen tapaan kuuluu, että ensimmäisiä ensi kautta koskevia sopimuksia tehdään jo tässä vaiheessa vuotta. Tiesin myös, että omat pelit ovat sujuneet täällä hyvin myös muuten vaikean viime kauden aikana. Koin ensimmäistä kertaa urallani olevani tilanteessa, että uudesta sopimuksesta voidaan päästä neuvottelemaan hyvissä ajoin ennen nykyisen sopimuksen loppua. 

Olen myös viihtynyt SaiPassa ja Lappeenrannassa ihan älyttömän hyvin. Isoin syy tähän on ollut se, että olen ymmärtänyt, ettei mua määritellä ihmisenä sen mukaan miten pelit sujuu. Mulla on aina ollut vahvat mielipiteet jääkiekosta oli kyse sitten joukkueen pelistä tai ylipäätään arjen treenaamisesta. Täällä olen voinut päivästä yksi alkaen tuoda mielipiteeni esille ilman, että kukaan katsoo mua "pidä pääs kii ja ota ne kiekot kii"- ilmeellä. Ihan sama onko edellisessä pelissä mennyt kuusi omiin vai olenko pelannut nollapelin, hallilla on ollut hyvä olla. 

Viime aikoina pelit ovat sujuneet tosi hyvin. Multakin on kysytty, että joko olisi mahdollista lähteä palkkapussin perässä jonnekin. Ajatus on mielestäni ihan absurdi. Mulla on tässä vaiheessa tarpeeksi työsarkaa olla muutakin, kuin yhden lokakuun ihme. Koen, että meneillään oleva ja seuraava kausi SaiPassa antaa siihen parhaan mahdollisuuden. 

Tottakai raha näyttelee aina jonkinlaista osaa, kun uusista sopimuksista neuvotellaan. Jokainen pelaaja tietää suunnilleen oman arvonsa ja mulle oli selvää, että oon markkina-arvoltani tällä hetkellä kalliimpi, kuin mitä olin tullessani SaiPaan ennen viime kautta. Tämä oli ymmärretty myös SaiPan toimiston puolella. Mulle ei annettu mitään mahdollisuutta närkästyä ja koko ajan tuntui, että mun halutaan jatkavan SaiPassa. Ehdottomasti siis itsekin halusin jatkaa täällä.

Tähän asti asiat on sujuneet tosi hyvin. Uskon ja toivon, että sekä oma sopimus, että päävalmentajan aikaisemmin julkaistu jatkosopimus mahdollistavat osaltaan seuralle tärkeän jatkuvuuden sekä entistä paremmat mahdollisuudet myös vielä parempaan pelilliseen menestykseen. Innolla kohti tulevaa!

Frans #35