Reissuviikot - Mitä teen bussissa?

 

Moro. Meillä on nyt menossa kaksi aika jykevää reissuviikkoa. Viime viikolla siis Vaasan kautta Ouluun ja sieltä takasin ja tällä viikolla Kuopion kautta Poriin ja takaisin. Kilometrejä ja tunteja bussissa tulee siis nyt todella paljon. Jos kiinnostaa, miten kulutan aikaa bussissa, jatka lukemista?

Pelipaikkakunnalle mentäessä bussikäyttäytymiseen vaikuttaa oleellisesti se, matkustetaanko samana päivänä suoraan peliin vai ollaanko matkassa jo edellisenä päivänä. 

Pelipäivänä matkustettaessa bussi on selkeästi hieman keskittyneempi ja hälinää hieman vähemmän. Itse ainakin pyrin olemaan rauhassa, ottamaan päiväunet ja tankkailemaan nestettä pitkin matkaa. Ylimääräisen ajan kulutan usein niinkin mielenkiintoisesti kuin puhelinta selaillen. Pyrin kuitenkin vähentämään näytön tuijottamista, mitä lähemmäksi pelipaikkaa tullaan. Mulla väsyy silmät helposti näyttöä tuijottaessa ja tätä fiilistä en halua peliin.

Moni kyllä pystyy ennen peliäkin katsomaan leffoja tai pelaamaan vaikka jotain peliä ja silti vielä pelaamaan pelissäkin hyvin, mutta itse en pysty. Ongelma voi kyllä olla enemmän henkinen kuin fyysinen, mutta ongelma kuitenkin, joten koitan karsia sen pois. 

Mulla ei ole mitään kauhean suuria vaikeuksia nukkua bussissa, joten siinä vaiheessa kun koosteet on katsottu ja jutut luettu eikä mitään muuta tekemistä ole, koitan alkaa nukkumaan.
 

Vennon sinisellä vedetään tälläkin kaudella kymmeniä tuhansia kilometrejä. Kuva on otettu matkalla Pitsiturnaukseen.


Edellisenä päivänä matkustettaessa tunnelma bussissa on aina rento. Tulevaan peliin ei tarvitse vielä uhrata juurikaan ajatuksia eikä silmien kipeytymiselläkään ole välttämättä niin väliä. Silloin tulee katseltua leffoja, höpöteltyä ympäriinsä ja muutenkin oltua todella rennosti ja tapettua aikaa kaikin mahdollisin keinoin. Edellinen blogikirjoitus tuli kirjoitettua melkein kokonaan bussissa, joten ajan siellä pystyy joskus käyttämään tälläkin tavoin hyödyksi. 

Pelien jälkeen matkustusfiiliksen määrää tietenkin se miten peli on mennyt. Joka tapauksessa pelistä tulee aina puhuttua, mutta hieman erilaiseen sävyyn voitosta tai häviöstä riippuen. Analysoinnin tauottua tulee aina katsottua päivän liigakierroksen kaikkien pelien koosteet ja muutenkin selailtua juttuja omasta sekä muiden joukkueiden otteluista. Mulla ei ole mitään kauhean suuria vaikeuksia nukkua bussissa, joten siinä vaiheessa kun koosteet on katsottu ja jutut luettu eikä mitään muuta tekemistä ole, koitan alkaa nukkumaan. 
 
Tällä viikolla ei kotipelejä pelatakaan. Eli jos ei reissussa nähdä, niin toivottavasti taas ensi viikolla Kisapuistossa!
Frans #35