Miten nollata huonon pelin jälkeen?

Moi. Kauden aikana ottelumäärä on sen verran suuri, että parhaimmillekin kiekkoilijoille sattuu heikompia iltoja silloin tällöin. Usein sanotaan, että parhaat erotellaan sen mukaan, miten näihin reagoi. Tuleeko huonon pelin jälkeen toinen huono putkeen tai jopa useamman pelin kestävä synkkä jakso, vai pystyykö heikomman pelin unohtamaan ja onnistumaan heti seuraavassa loistavasti?

Itselleni isoin asia on ollut ymmärtää, että peleissä onnistuminen tulee kaikkien muiden päivien työnteon ja harjoitusten kautta.

Seuraavaksi kerron, mitä keinoja itse käytän huonomman pelin unohtamiseen ja tasaisen suoritustason ylläpitämiseen ylipäätään.
Itselleni isoin asia on ollut ymmärtää, että peleissä onnistuminen tulee kaikkien muiden päivien työnteon ja harjoitusten kautta. Kun harjoittelee ja valmistautuu hyvin, kroppa ja mieli tekee ottelussa yleensä sen, mitä niiltä vaaditaan. Lisäksi yksikään kausi ei muutu hyväksi yhdellä nollapelillä eikä huonoksi yhdellä huonolla pelillä, joten miksi ylireagoida yhden pelin perusteella suuntaan tai toiseen. 

Huonon pelin jälkeinen harmitus on tietenkin ymmärrettävää. Kun jonkun asian ottaa tosissaan, mutta epäonnistuu, olisi jopa hieman outoa, jos sen fiiliksen pystyisi pelkällä olankohautuksella sivuuttamaan. Tämän olotilan hallitsemiseen jokaisella yksilöllä on varmasti erilaisia keinoja.

Itse yritän aina miettiä, mitä hyvää voin tehdä itselleni juuri nyt. Joskus se on lähteä nopeasti hallilta ja ostaa jokin pieni herkku matkalla kotiin ja todeta, että se maistuu edelleen yhtä hyvältä kuin ennenkin. Joskus se on soitto tyttöystävälle. Ymmärtää, että hän on siellä edelleen, vaikka peli menikin huonosti. Joskus myös ylimääräinen treeni heti pelin jälkeen voi olla hyvä ja mieltä kohottava ratkaisu. Kaikki mainitsemani vaihtoehdot palauttavat ajatukset siihen arkeen, joka pitkässä juoksussa määrää myös pelin tuloksen.

Ymmärrän, että kiukuspäissään voi joskus olla vaikea toimia mainitsemillani tavoilla. Sekin on kuitenkin harjoiteltava taito siinä missä jokainen räpylätorjuntakin. Tiettyjen asioiden pakotettu toistaminen jokaisen onnistuneen ja epäonnistuneen pelin jälkeen muodostuu nopeasti rutiiniksi. Tyttöystävälle tulee siis soitettua pelin jälkeen, olin sitten kiukkuinen tai en.