Vapaapäivän viettelyä

 

 

Moi. On taas pienen tauon jälkeen aika uudelle tekstille. Ollaan joukkueen kanssa hyvässä liidossa ja ymmärrettävästi ilmapiiri ja itseluottamus on tällä hetkellä aika kovalla tasolla. Hallilla on kiva olla. Täytyy kuitenkin muistaa, että vireystilan ja hyvän flown ylläpitämiseksi myös oikeanlainen vapaapäivien vietto on tärkeää. Seuraavaksi kerron, mitä mun vapaapäivään kuuluu.

Mulla vapaapäiviin vaikuttaa oleellisesti se onko tyttöystävä ja koira täällä mun luona käymässä vai Helsingissä. He siis viettävät siellä suurimman osan ajastaan tyttöystävän koulun ja töiden takia. Just nyt he ovat täällä mun luona käymässä ja vapaapäivä tulee vietettyä koiraa ulkoiluttaen, hyvin syöden ja muuten ihan rauhassa oleillen. Tätä kirjoitettaessa tulee samalla katseltua, kun parempi puolisko pelaa pleikkaria. Kyllä, luit oikein. Itse ei todennäikoisesti tänään tule pidetyä ohjainta kädessä, kun ehkä kerran kuussa mun pleikkaria pelaamaan pääsevä tyttöystävä "vähän" innostuu. Ehkä ihan hyvä, kun yksin ollessa saattaa joskus tulla pelailtua vähän liikaakin. 

Pleikkarin peluun lisäksi tykkään myös laittaa ruokaa. Innostuin ruoanlaitosta enemmän Ruotsissa ollessani. Koitin silloin jonkin sortin aikuistumisyritystä enkä ottanut pleikkaria sinne ollenkaan. Silloin tuli luppoaikoina ja vapaapäivinä laiteltua ruokaa ja kokeiltua erilaisia reseptejä. Innostus ruoanlaittoon on säilynyt edelleen. Viimeisimpänä isompana kokkailuna tein Lauri Taipaluksen innoittamana kookosmaitopohjaista kanakeittoa, jonka hauduttaminen vei aikaa yhteensä about neljä tuntia. Olisi voinut pidempäänkin haudutella. Keitot kun yleensä vaan paranee ajan kanssa, mutta tässä tapauksessa nälkä vei tuossa vaiheessa voiton. 

Ajatusten saaminen pois jääkiekosta on tärkeää aina silloin tällöin ja yleensä, kun  vapaapäivinä on muuta puuhaa se onnistuukin kohtalaisen hyvin. Pakko kyllä todeta, että totaalinen "off-mode" ei ainakaa mulla esimerkiksi tänään onnistu. Pelataan kuitenkin jo tiistaina ja tämäkin vapaa on vietettävä sen ehdoilla, että tiistaina on taas täydessä valmiudessa ja huomennakin saa jo hyvän valmistavan treenin alle. 

Eilen oli iha mahtavaa pelata yli nelituhatpäiselle kotiyleisölle. Toivottavasti saadaan sama temppu toistettua jatkossakin!
Frans #35