Unelmien pelikentät - urheilua, e-urheilua ja sosiaalista mediaa

Muistan yhä sen pienen pojan, joka kulki lyhyen koulumatkan Osmontieltä Koulutien päähän. Lapsuudenkodin ja ala-asteen välille mahtui Saviniemen urheilustadion. 

Katsoin aina koulusta lähtiessä, milloin Myllykosken Pallo, MyPa, pelaa seuraavan kerran. Kyltti nimittäin näkyi ala-asteen pääportista lähtiessä. Kyllähän minä tiesin, että milloin se seuraava ottelu on. Kylttiä fiilisteltiin silti.

MyPa ei suinkaan ollut ainut rakas asia urheilustadionilla. Harrastusmahdollisuudet olivat pienessä Myllykosken pitäjässä äärimmäisen hyvät. Välillä pelattiin itse futista, toisena päivänä työnnettiin kuulaa, heitettiin keihästä ja hypättiin sekä pituutta että korkeutta. Seuraavana päivänä olikin vuorossa sählypelit tenniskentällä. Pelattiin siellä monet kerrat myös tennistä. Talvisin tenniskenttä toimi alustana lätkäpeleille.

Urheilu on pitkälti muovannut minusta sen ihmisen, joka tällä hetkellä olen.

Urheilu on ollut minulle tietyllä tavalla aina se tärkein asia elämässä. Ja sitä se on yhä, noin 20 vuotta ala-asteen jälkeenkin. Myönnettäköön, että penkkiurheilu on ottanut vuosien karttuessa suurempaa roolia. En silti pystyisi ikinä lopettamaan urheilemista.

Olen ollut nuoresta iästä lähtien myös innokas konsoli- ja tietokonepelaaja. Vanhemmalla iällä elektroninen urheilu, e-urheilu, on valloittanut sydämeni. E-urheilulla tarkoitetaan videopelien kilpailullista pelaamista. Käsite on Suomessa edelleen hieman vieras, mutta yhä useampi tiedostaa alan olemassaolon.

Vahva kiinnostus e-urheilua kohtaan ajoi minut tekemään pelaamiseen liittyviä videoita YouTubeen. Omat pelitaidot eivät ole koskaan riittäneet lähellekään ammattilaistasoa. Ammattilaisten otteita voi onneksi seurata nykyisin verkon välityksellä, aivan kuten perinteistäkin urheilua.

Urheilu on pitkälti muovannut minusta sen ihmisen, joka tällä hetkellä olen. 

Unelmien pelikentillä pureudutaan niin perinteiseen kuin elektroniseen urheiluun. Lähes jokaista meitä koskettava sosiaalinen media on myös vahvasti läsnä blogissani. Tervetuloa mukaan!