Työttömien työhakijoiden määrä laski Kaakkois-Suomessa

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli toukokuun lopussa yhteensä 18 877 työtöntä työnhakijaa. Se on 9,8 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Koko maassa työttömiä oli 291 500.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 13,5 prosenttia. Kymenlaaksossa osuus oli 13,8 prosenttia ja Etelä-Karjalassa 13,1 prosenttia. Kunnittain tarkasteltuna korkein työttömyysaste oli Kotkassa,16,8 prosenttia, ja matalin Taipalsaarella 8,9 prosenttia.

Työttömien määrä pieneni kaikissa Kaakkois-Suomen seutukunnissa. Kehitys oli suotuisinta Kotkan ja Haminan ja Lappeenrannan seuduilla.

Alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli toukokuun lopussa 15,5 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Nuorten työttömien määrä oli laskusuunnassa kaikilla seuduilla.

Työttömien määrä oli vähentynyt eniten ikäryhmissä 25—29 ja 35—39 -vuotiaat.

Pitkäaikaistyöttömiä oli 8,7 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Pitkäaikaistyöttömyys väheni kaikissa seutukunnissa. Miesten määrä väheni edellisestä vuodesta 7,7 prosenttia ja naisten 10,0 prosenttia.

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli toukokuun aikana avoinna 1 652 uutta työpaikkaa. Uusien paikkojen määrä oli pienempi kuin vuosi sitten. Uusista avoimista työpaikoista 76 prosenttia oli yrityksissä. Yli vuoden kestävää työsuhdetta tarjottiin 46 prosentissa uusista työpaikoista.

Avoimien työpaikkojen määrä oli pienentynyt eniten asiantuntijoiden ammattiryhmässä. Erityisasiantuntijoiden ja muut työntekijät ammattiryhmissä oli nähtävissä pientä nousua. Eniten uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin myyntiedustajille, toimisto- ja laitossiivoojille, myyjille ja tarjoilijoille.

Työttömien työnhakijoiden määrät Etelä-Kymenlakson kunnissa
Toukokuu 2017
Hamina 1133
Kotka 4084
Pyhtää 256
Virolahti 174
Miehikkälä 73
Lähde: Kaakkois-Suomen ELY-keskus