#juhokailio
Ylösheitto

Juho Kailiolla on Kouvot-sydän. Hänet tunnetaan sekä Kouvojen että Korikouvojen valmentajan roolista useilta kausilta ja myös Kouvot-pelaajana vuosien takaa. Juho on Kouvolan miehiä, mutta nyt hän ottaa askeleen länteen. Kaarinan Ura on länsisuomalaisen korishuuman aallolla noussut miesten Korisliigaan, ja niinpä Juho sai tarjouksen lähteä hankkimaan lisää valmennuskokemusta uudessa seurassa ja uuden joukkueen valmennusryhmässä. Kouvot kiittää Juhoa upeista vuosista, toivottaa onnea uuteen kauteen - ja ennen kaikkea - ottaa Juhon avosylin vastaan, kun paluu Kouvolaan tulee taas ajankohtaiseksi. Korisliigakaudella 2018-2019 Juho istuu Jatke Areenallakin "väärällä penkillä", mutta nyt annetaan herran itsensä kertoa tunnelmista ennen maisemien vaihtumista. Kiitos Juho! (Kansikuva: Tuula Aronen)

#severikaukiainen
Ylösheitto

Kouvojen kehitysjoukkueena pelaava Korikouvot on pelannut ensimmäisen kautensa valtakunnan kakkostasolla Divari 1A:ssa. Kahden joukkueen yhdistelmä tarjoaa nuorille lupauksille loistavan kattauksen ja erinomaisen "akatemiavaihtoehdon" niille, joita pääkaupunkiseudun korismonopoli ei houkuttele tai joille ei sieltä ole paikkaa herunut. Kouvolassa on syntynyt useita hienoja kasvutarinoita ja lisää on tulossa. Kotkasta Kouvolaan täksi kaudeksi siirtynyt 19-vuotias Severi Kaukiainen kertoo kaudestaan kahden joukkueen kokoonpanossa. Kansikuva: Tuula Aronen

#jarikähärä
Ylösheitto

Jari Kähärän päivätyö liikunnanopettajana ja urheiluakatemiavastavana Kouvolan Seudun Ammattiopistossa teettää jo paljon iltatöitä. Opettajapariskunta on tottunut jatkamaan työpäiväänsä kotona. Jari on kuitenkin tämän lisäksi myös aktiivinen toimija Kouvojen organisaatiossa. Koris on paitsi harrastus, myös vapaaehtoistyö. Jari toimii miesten korisliigajoukkueen huoltajana ja "fyssarina". Nyt pääsemme Jarin mukana Kouvojen vieraspelimatkalle Joensuuhun.

#kouvotfanclub
Ylösheitto

Kouvot Fan Club sai Salon matkalle apuvoimia kaupungin urheiluseurojen muista faniryhmistä ja bussikyytikin saatiin järjestettyä useamman yhteistyöyrityksen ansiosta. Kouvot ei pystynyt rikkomaan Vilppaan kotivoittojen katkeamatonta ketjua, mutta linja-autossa oli tunnelmaa molempiin suuntiin. Kuva: Sinikka Makkonen

#eerolehtinen
Ylösheitto

Suomen lippua tänään alkavissa olympialaisissa kantaa mäkikotka Janne Ahonen. Ahosella on huikea urheilijan ura takanaan, mutta PyeongChangin talvikisoista hänellä ei suuria tulostavoitteita ole. Lipunkantajan tehtävä jäänee kisojen henkilökohtaiseksi kohokohdaksi. Ja hyvä niin. Mutta miltäköhän näiden veteraanien jäähdyttelymatkat tuntuvat kaikkensa ensimmäisten kisojen eteen tehneiden, mutta kisakoneesta pudonneiden nousevien tähtien näkökulmasta?

#eerolehtinen
Ylösheitto

Sadat seurat ympäri Suomea tekevät hienoa työtä liikunnan ja urheilun parissa. Niiden toiminta ulottuu usein kaikkiin ikäluokkiin ja kansankerroksiin. Koetaan yhteenkuuluvuutta, saadaan ystäviä, opitaan uutta ja onnistutaan. Silti seuratoiminnan ytimessä tuntuu usein siltä, että hyvillä uutisilla ei uutiskynnystä ylitetä, ainakaan valtakunnan medioissa. Mutta annas olla, kun jotain menee pieleen - silloin alkaa puhelimet soimaan.

#eerolehtinen
Ylösheitto

Ihmisen suurimpiin ja tuhoisimpiin heikkouksiin lukeutuva itsekkyys on monen ulottuvilla olevan edistysaskeleen suurin este. Tämä pätee valitettavasti suuren joukon yksityiselämässä, yritysmaailman liiketoimissa, maailman politiikassa ja tottakai meille niin rakkaassa urheilussakin. Niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

#yhdessä
Ylösheitto

Urheilu ammattimaistuu. Suurimmat tähdet lentävät yksityiskoneilla ja piilottelevat omaisuuttaan veroparatiiseihin. Urheiluviihde niin paikan päällä kuin mediakanavissa on muuttunut huikeaksi teollisuudeksi. Paikallinen seuratoiminta elää murrosvaihetta, mistä löytyy talkoohenki tulevaisuudessa?

#kouvot

Korisliigan tulokset, kokoonpanot ja tilastotkin on helppo löytää. Mutta se, mitä tapahtuu parketin ulkopuolella ja kulissien takana, on vain harvojen tiedossa. Kouvot on iso perhe, joka tekee hurjan määrän näkymätöntä työtä, jotta edustusjoukkueet voivat kilpailla SM-mitaleista ja juniorit sekä harrastepelaajat saavat nauttia upeasta harrastuksestaan.