Fanireissu Saloon

Salo, tuo kaikista rakkain vihollinen. Jostain syystä kohtaamiset Salon Vilppaan kanssa sytyttää Kouvojen fanitkin aivan erityisesti, ja näiden kahden joukkueen kohtaamisissa tunteet lämpenevät, pulssi nousee ja pelissä eletään täysillä mukana myös katsomon puolella.

Saloon starttailtiin Kouvolan Matkakeskukselta hyvissä ajoin, puolen päivän jälkeen. Matkaan lähdettiin tuttuun tyyliin Linjaliikenne Martti Laurilan bussilla, nehän ovat kuljettaneet niin seuran edustusjoukkueet kuin fanitkin vierasmatkoille jo vuosia. Fanijoukkueen bussia oli ohjastamassa yksi innokkaista Kouvot-faneista, joka on perinyt Kouvojen ajohommat isältään. Matkalla nautittiin yhteistyökumppaneiden tarjoamia eväitä, ja bussissa raikasi jo Kouvolassa kuuma kysymys: ”Kuka voittaa tänään?!”.

Innokasta kannatusjoukkoa lähti matkaan 30-päinen koripallon ystävien joukko. Bussissa menomatkalla käytiin myös tiukka tietovisa, jonka kysymyksiä pidettiin aika vaikeina. Siis mitä, kuka muka ei tiedä, että Tuomas Hirvonen oli ennen Salon peliä pelannut tällä kaudella 1030 minuuttia? Helppoja peruskysymyksiä, kaikkihan rakastaa tilastoja…

Salohalliin mentiin äänekkäästi sisään ja äänet käheinä kannustimme koko pelin ajan hienoa taistelua, jonka Kouvot Vilppaalle tarjosi. Voittotaisteluun emme joukkuetta saaneet syttymään ja Vilppaan hieno kotivoittojen putki ei siis katkennut vieläkään. Salohan ei ole tällä kaudella hävinnyt kotikentällään kertaakaan. Hatunnosto tästä - hyvä Vilpas!

Kauniin maaliskuisen lauantain kääntyessä iltaan ja pelin päättymisen jälkeenkin pidimme huolen että Kouvot-kannustus raikui Salohallissa äänekkäästi. Tappiosta huolimatta rummut soivat rytmikkäästi loppuun saakka. Kouvot-soitinyhtye on vielä hieman yksipuolinen, rumpuja löytyy kyllä useampiakin ja niitä vahvistaa pari torvea, mutta muita soittimia pitäisi saada mukaan ennen kuin oikea orkesteri saadaan pystyyn. Rumpuja taottiin sen verran innokkaasti, että tappioihin kirjattiin yksi hajonnut rumpukapula ja pari haljennutta rumpukalvoa.

Saloon kannattaa sekä vierasjoukkueen kannattajien että pelaajien varustautua korvatulpilla, koska vastaanotto on poikkeuksetta vähemmän vieraanvarainen eikä tämäkään peli valitettavasti tehnyt tähän poikkeusta. Onneksi me emme pienestä hätkähdä ja pääosin osaksemme tulleille huuteluille vain naurettiin. Poistuimme Salosta päät pystyssä sekä taatusti myös riittävän kuuluvasti ja näyttävästi.

Kotimatka ei suinkaan sujunut masentuneissa merkeissä, vaan nauru raikasi bussissa ja myös tulosveikkauksen oikeat vastaukset tarkistettiin ja voittajat palkittiin. Tulosveikkauksessa arvuuteltiin ensimmäisten pisteiden ja ensimmäisen onnistuneen kolmosen heittäjää ja näille aikoja. Tulosveikkauksessa piti arvata myös pelin lopputulos sekä kuinka pitkään kaikkien kouvolalaisten lempipelaaja, Juho Nenonen, pysyy pystyssä.

Kouvojen fanilauman hymyt eivät hyytyneet häviöstä huolimatta. Kouvot Fan Club pitää suuressa arvossa kaikkia yhteistyökumppaneitaan, jotka olivat toteuttamassa hauskaa matkaa: Kiitos Fan Clubin yhteistyökumppanit Salon Couture, Adrianne, Hansa Apteekki, Ravintola Neville, SameEyes, Linjaliikenne Martti Laurila, Palviliha, Kaslink ja Kouvolan Rengasteam. Lisäksi tällä matkalla olivat mukana: Hoviruoka, Kouvolan Lakritsi, The Bank, Uudenmaan Laatulattiat ja Kouvot.

Valtavan suuri kiitos kaikille osallistujille sekä yhteistyökumppaneillemme hienosta reissusta! Kiitos!