Poikien reissu

Varoitus tämä kirjoitus saattaa sisältää tuotesijoittelua.

Peliasut- check, juomapullot-check, vesi- ja mehuastiat-check, foam-rolleri-check, high-rolleri-check, jatkojohdot-check, vastuskuminauhat-check, gatoradepurkit-check, pelaajalista-check, huoltolaukun tarkastus ja täydennys-check, Nikon haku Lehtomäestä-check + muut pikkuasiat ja tavarat-check. Ja sitten vielä varusteet vielä aina niin turvallisen ja luotettavan Linjaliikenne Martti Laurilan bussiin. Näin alkaa matka Jatke Areenalta kohti Joensuuta.

Bussissa vallitsee tietynlaiset lait ja säännöt; kuka istuu missä ja miten. Rutiinit alkavat. Joku pukee anopiltaan lahjaksi saamansa puna-valko-mustat villasukat jalkaansa, joku nukahtaa heti, joku opiskelee, joku katsoo netflixistä elokuvaa tai tv-sarjaa. Minä puen siis ne villasukat jalkaan, ja mietin jo etukäteen tulevia tehtäviä Joensuun LähiTapiola Areenalla. Ja kirjoittelen tätä elämäni ensimmäistä blogikirjoitusta.

Kohteessa tehtäviä riittää, mutta onneksi meillä on erittäin hyvä staffi (Sampsa, Niko, Mikko ja valmentajat Jyri, Antti ja Juho, unohtamatta kuljettajiamme Jussia ja V-P:tä). Kaikki hoitavat omat tehtävänsä jo monien vuosien rutiinilla ja ammattitaidolla. Bussissa on aikaa jutella ja ystävystyä. Mikäs sen hienompaa? Bussissa ehtii myös korjaamaan kokeita ja tarkastamaan tehtäviä sekä raportteja. Tänään menomatkan saldona 15 kappaletta toimintakyvyn tukemisen kokeita ja paluumatkallekin jäi vielä kymmenkunta raporttia luettavaksi.

Saavumme Joensuuhun klo 16.30 ja aloitamme valmistelut ottelua varten. Peliasujen jakaminen, juomapullojen, vesiastian sekä urheilujuoma-astian täyttäminen. Pelaajien henkilökohtaisen valmistautumisen tukemista. Nilkkojen teippaamista. Venyttelyssä avustamista. Pallojen palauttelua. Valjasvetoja.

Alkuverryttelyn tarkoituksena ja tavoitteena on valmistaa pelaajan keho ja elimistö tulevaa ottelua varten. Sydän- ja verenkiertoelimistön herättelyä, hermo-lihasjärjestelmän aktivointia, lihasten elastisuuden parantamista. Joukkueemme toteuttaa tietynlaista alkuverryttelyrutiinia, joilla edellä mainittuihin tavoitteisiin tähdätään. Pelaajilla on myös paljon omia rutiineja.

Peli päättyi tällä kertaa kotijoukkueen voittoon kahdella pisteellä. Pelistä ei sen enempää, koska en ole ammattilainen analysoimaan sitä. Jokainen pysyköön omalla tontillaan.

Cooldown vedetään ottelun jälkeen. Sen tarkoituksena on nopeuttaa pelaajien palautumista, ja meillähän on peli jo perjantaina eli tätä kirjoittaessani huomenna. Cooldown kestää noin 10 minuuttia, ja se sisältää sykkeen nostamista ja erilaisia palauttavia venyttelyjä.

Paluumatka. "Yöllä linja-autossa yksi väsynyt matkustaja, huuruisesta ikkunasta katsoo, vaihtuvat maisemat", laulaa Egotrippi laulussaan Matkustaja. Kotona 02:30. Nukkumassa ehkä hetkeä myöhemmin. Seuraavana päivänä töihin....onneksi vasta puolilta päivin. Joskus mietin, miksi? No siksi, että tämä on kivaa ja saan olla osa joukkuetta, saan kokemuksia ja elämyksiä rakastamani urheilulajin parissa ja paljon paljon muuta... kuten maittavia huoltamoaterioita!

Kuva (Mikko J Pitkänen) kertoo enemmän kuin tuhat sanaa...

Joukkuehenki elää vahvasti myös huoltojoukkojen keskuudessa. Kuva: Mikko J Pitkänen

Jari Kähärä